5 x leuke activiteiten; vier de zomer met de bieb!

7 juli 2020
Je kunt natuurlijk altijd boeken lenen in de Bibliotheek. Maar er is nog zoveel meer te doen! Tijdens de vakantie zijn er voor alle leeftijden superveel leuke en leerzame activiteiten bij de Bibliotheek van Midden-Brabant. Kom samen luisteren naar verhalen, laat je kind zijn eigen website bouwen in de ZomerWerkplaats of surf met jouw filosoofje naar de online Vragenplaneet.

Bibliotheek Midden-Brabant heeft dit blog geschreven. Zij zijn tenslotte de experts van alle activiteiten die in de bieb plaatsvinden deze zomer!
Ze tippen je hier alvast 5 super leuke en leerzame zomeractiviteiten, die trouwens ook allemaal gratis zijn! De bieb heeft nu ook online een uitgebreid aanbod. Zo maak je de schermtijd van je kind ten minste nog eens leuk én leerzaam. 


Leesfeest voor het hele gezin
Als de zon schijnt is de Bibliotheek net zo goed een fijne plek voor een uitstapje. Wacht niet op een druilerige dag. Er zijn ook buitenactiviteiten! Geniet van het lekkere weer tijdens de Zomerleesfeesten en strijk met het hele gezin neer om te luisteren naar de leukste en grappigste verhalen. De Bibliotheek zorgt voor de picknickkleedjes. Het is vooral leuk voor kleuters, maar jongere broertjes en zusjes kunnen er ook zeker van meegenieten. En dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die ouder is! De feesten worden wekelijks gehouden bij verschillende bibliotheekvestigingen.

Tent vol verrassingen
Dat vakantiegevoel is zo geregeld! Bij de Bibliotheek Goirle kun je tijdens de zomervakantie voorleeshutten lenen. Het zijn makkelijk op te zetten tentjes, dus geen ingewikkeld gedoe met veel stokken en haringen. Binnen no time kunnen je kinderen spelen, relaxen en lezen in de hut. Ouders passen er dan trouwens ook nog prima bij om voor te lezen.

Bij de voorleeshut hoort een verrassingspakket vol leuke zomerse boeken. Als je niet zo van verrassingen houdt, mag je natuurlijk ook altijd je wensen doorgeven. Reserveer nu alvast een voorleeshut!

Games maken en robots programmeren
Kinderen vanaf 7 jaar die willen leren hoe ze apps, games en websites bouwen kunnen hun hart ophalen in de ZomerWerkplaats. De workshops zijn in de Bibliotheken in Berkel-Enschot en Udenhout, en in Tilburg bij Bibliotheek ’t Sant en Wagnerplein. Iedere keer gaan ze weer met iets anders aan de slag.

Extra leuk: je kind mag zelf meedenken over wat ze gaan maken. Check in de agenda van de Bibliotheek wanneer de ZomerWerkplaats bij jou in de buurt is en meld je kind aan.

Reis mee naar de Vragenplaneet
Stelt jouw kind ook de hele dag door vragen? Is iedereen anders? En waar komt dat door? Wat is het verschil tussen vrij zijn en je vrij voelen? Kun je bijvoorbeeld vrij zijn als je naar school moet? Voor al die kinderen vol vragen tussen de 10 en 12 jaar is er deze zomer de Vragenplaneet.

Filosoof Julia van de Winckel helpt tijdens haar online en offline filosofiecolleges de kids hoe ze nog verder kunnen denken, hoe ze iets van een andere kant kunnen bekijken en vooral hoe ze daarbij hun fantasie en verwondering kunnen gebruiken. Check alvast de online colleges en kijk hoe je je kind ook kunt aanmelden voor de Vragenplaneet-colleges in de Bibliotheek!

Bieb voor thuis, op de camping én onderweg
Op het YouTube-kanaal van Bibliotheek Midden-Brabant staat voor iedere leeftijd wat wils. Jongere kinderen kunnen genieten van alle verhalen die worden verteld tijdens de videoreeks Spoorlezen. Brandweerman Bas vertelt in zijn Kindercollege hoe het is om bij de brandweer te werken. En voor de wat oudere kids staan er videoreeksen waarmee ze alles leren over videogames en animaties.

Zo blijft het tijdens lange autoritten muisstil op de achterbank en zijn regenachtige middagen gauw gevuld! En download vooral ook de gratis Vakantiebieb-app boordevol e-books en luisterboeken. Daarmee zijn ze ook uren zoet!

Klik op de roze website knop om naar alle agenda items te gaan. 
Fijne zomervakantie!

Naar de website