Carnavalspret

10 februari 2020
De vrolijkste tijd van het jaar is Carnaval!

De vrolijkste tijd van het jaar is Carnaval!

Er mag vier dagen uit volle borst worden gezongen, je mag dansen op straat en lekker genieten van de optochten. Op de Uitagenda staan alle carnavalsactiviteiten voor kids, daar staat voor iedereen wel wat leuks bij!

De meeste scholen organiseren op vrijdag hun eigen optocht. Kinderen mogen vaak zelf bedenken hoe ze mee willen lopen. Dat kan met een versierde fiets, maar er zijn  nog veel meer leuke manieren om jezelf te laten zien!

Bling Bling Boog

Maak van een plastic buis (van de bouwmarkt of uit de schuur) een boog. Omwikkel de boog met aluminiumfolie. Maak nu allerlei versieringen aan de boog vast; zilveren en gouden ballonnen, glitterende slierten (van plastic, papier loopt uit als het regent!), zelfgemaakte figuren die je met lijm en glitters laat glimmen. Leuk om met je vriend(in) te maken én te dragen tijdens de optocht!

Holderdebolder

Heb je een bolderkar? Daar kun je een hele mooie wagen van maken! Maak twee panelen van hout of karton en knip, snij of zaag daar een ‘loket’ in. De mogelijkheden zijn eindeloos; maak van de panelen een poffertjeskraam, een frietkot, een poppentheater… Schilder, plak en versier en maak tenslotte de panelen vast aan de bolderkar. Nu nog geschikte verkleedkleren uitzoeken!

En…actie!

Je hoeft helemaal niet netjes met iets te lopen. Je kunt ook met een groepje gaan dansen. Of bedenk een kort ‘toneelstuk’ die je tijdens de optocht steeds weer opvoert. Liefst iets waar mensen heel hard om moeten lachen natuurlijk!

Iedereen heel veel plezier!!