De leukste herfst(vakantie) uitjes voor kinderen

19 oktober 2022
Bijna herfstvakantie! In en om Tilburg zijn er zoveel leuke activiteiten te doen. Zoek je nog inspiratie om er lekker op uit te gaan met de kinderen? Ik heb alvast een aantal heel toffe herfstuitjes voor je verzameld. Veel plezier met kiezen!

Vernieuwd: Ontdekstation013

Programmeren in de machinekamer, aan de slag met hun handen in de maakhoek, een eigen film maken in de vernieuwde filmstudio en nog veel meer! Kinderen ontdekken zó veel met het vernieuwde programma, vanaf deze herfstvakantie.
Ontdek vernieuwd programma.



Circusfestival Spoorpark

Festival Circolo heeft zóveel leuke voorstellingen voor kinderen. Van 21 t/m 30 oktober in het Spoorpark in Tilburg. Spectaculaire acrobatiek, adembenemende dans of jongleurs: kinderen kijken hier hun ogen uit.



Familieweek Textielmuseum

Het Textielmuseum staat deze herfstvakantie in het teken van 'Kleurstof'. Speel het speciale familiespel, ontdek welke kleurstof er in roze koek zit, vier een verf-feestje of volg de workshop sleutelhanger knopen.
Kinderen tot 12 jaar gratis.



Nijntje de Musical (2+)

Een prachtige kennismaking met theater: Nijntje de Musical in Schouwburg Tilburg. Een sprankelende muzikale voorstelling waar de kleintjes meezingen en dansen met de bekende vrolijke liedjes. Woensdag 26 okt om 13.30u.



Pathé

Deze herfstvakantie komen er heel veel leuke kinderfilms uit. Pathé zorgt dat de nieuwste films bij hen altijd direct te zien zijn! Ga je twee keer naar de film? Dan ontvang je een superschattige knuffel van Pathé mascotte Charlie!
Bekijk de kinderfilms!



As you like it (8+)

Deze Shakespeareaanse romcom gaat over de voor- en nadelen van verliefd zijn. Gaan jullie mee in de zoektocht naar ware liefde? Voor iedereen van 8 t/m 99 jaar, dus op naar Schouwburg Tilburg met de familie! Zondag 30 okt om 16.00u.



Zin-in-alles!-dagen

Dans, muziek, theater, beeldende vorming of musical. Ben je op zoek naar een creatieve vakantieactiviteit? Dan ben je bij Factorium Cultuurmakers aan het juiste adres. Op 24 & 25 okt verschillende workshops voor kids vanaf 2 jaar.



Kinderfeestje bij de Steenuil

Kroelen met de kalfjes, een ponyfeestje of spelen in het hooi. Kinderen kunnen bij boerderij de Steenuil zelfs een tractorrijbewijs halen. En alle dieren vinden het fijn als zij hier hun verjaardagspartijtje komen vieren.
Bekijk de feestjes! 



Op avontuur in het herfstbos

Met het herfstgidsje vol leuke opdrachten - van bladertrappelen tot het zoeken van een regenboog - op pad in Stadsbos013. Bezoek in de herfst(vakantie) dit prachtige natuurgebied met je kinderen. Op fietsafstand van Tilburgs' centrum!



Poppenvoorstelling

Maar eerst ving ik een monster; een poppenvoorstelling anders dan alle andere. Door de prachtige poppen én het fenomenale spel van Jogchem Jalink (kennen jullie 'm nog van Sesamstraat?). Zondag 23 okt om 10.30u in De Schalm.