WetenschapTerug naar het overzicht

zondag 2 oktober
Weekend van de wetenschap!
Op 1 & 2 oktober 2022 vindt er een nieuwe editie van Weekend van de Wetenschap plaats. Tijdens dit weekend staat de Tilburgse Spoorzone helemaal in het teken van wetenschap. Bij de Bibliotheek LocHal kun je op stoepplantjes onderzoek. Natuurmuseum Brabant organiseert een vraag ons het hemd van het lijf-dag en Ontdekstation013 verandert in een ontdekplek voor al je zintuigen.

Programma de Bibliotheek LocHal
Hoewel we stoepplantjes weinig aandacht geven, zijn ze ontzettend belangrijk voor ons. Ze koelen de stad, zorgen dat water sneller wegloopt als het regent en zijn goed voor schone lucht. Maar wat weten we er eigenlijk van? Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober organiseert de Bibliotheek LocHal workshops waarin stadsbioloog Gert Brunink je vertelt waarom deze plantjes zo belangrijk zijn, waar je op moet letten en hoe je deze plantjes kunt herkennen. Er zijn ook speciale bingokaarten. Samen gaan de kids naar buiten op stoepplantjes expeditie.

Programma Natuurmuseum Brabant
Zondag 2 oktober: vraag ons het hemd van het lijf-dag! Stel op zondag 2 oktober al je vragen over insecten, pleistocene zoogdieren, edelstenen en zand aan de conservatoren van Natuurmuseum Brabant. Zij staan klaar om je over hun specialiteit te vertellen en vooral ook je veel te laten zien! Zoals hoe stel je het geslacht van een lieveheersbeestje vast, hoe ziet zand er van heel dichtbij uit en het mogen aanraken van een echt mammoetslagtand. Ook mag je die ene mooie steen die je van vakantie hebt meegenomen, dat vreemde botstukje wat je in de tuin hebt gevonden of een foto een insect meenemen en voorleggen aan de museumexperts.

Programma Ontdekstation013
Ontdekstation013 wordt in het weekend van 1 & 2 oktober veranderd in een ontdekplek voor al je zintuigen. Wat doen je zintuigen en waarvoor heb je ze nodig? De hele dag door zijn er verschillende activiteiten waarvoor jij je zintuigen nodig hebt. Gebruik bijvoorbeeld je ogen om een mooie film te maken met onze greenscreenboxen, gebruik je mond om te proeven of je zelfgemaakte ranja is gelukt en nog veel meer! En op zondag 2 oktober is onderzoeker Stefanos Prouskas aanwezig om een kindercollege te geven over zintuigen. Leer meer over je zintuigen en ontdek met proefjes hoe je zintuigen werken! Wees er op tijd bij, want vol=vol.

Klik op de roze button voor meer informatie.

Ontdekstation013

Burgemeester Brokxlaan 20
5401SB Tilburg
Prijs Kids tot en met 17 jaar gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Eropuit in de herfst!

Eropuit in de herfst!

Op droge dagen nog lekker naar buiten en het bos in of uitrazen in de speeltuin. Als het regent gaan we óf door de plassen stampen, of lekker naar binnen. De jumphallen, binnenspeeltuinen, musea en theaters zijn er klaar voor. Bekijk hier alle uitjes in en om Tilburg.

Check hier toffe (herfst)uitjes!