Met beweging in balansTerug naar het overzicht

BSM Midden Brabant

Dorpsstraat
5051CJ Goirle
Openingstijden Telefonisch spreekuur: maandag 08.30 tot 09.30 uur Prijs Neem voor actuele tarieven contact op met de praktijk.
Therapie bij ontwikkelings-, leer- en gedragsproblemen.


BSM-de Jong therapie gaat ervan uit, dat het veelal lichamelijke oorzaken zijn die ten grondslag liggen aan ontwikkelings-, leer- en gedragsproblemen. Goed functionerende hersenen en zintuigen zijn van groot belang in het proces van groei, gedrag en leren. Wanneer de zintuigen of bepaalde delen van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) onvoldoende krachtig functioneren, kan als gevolg hiervan een verstoorde of vertraagde prikkeloverdracht naar het brein ontstaan.

De bewegingsoefeningen van het B.S.M.-oefenschema zullen de zwak functionerende gebieden van het centrale zenuwstelsel versterken en de zintuiglijke waarneming en verwerking verbeteren. Dit heeft een positief effect op groei, gedrag en leerprestaties.

De therapie is bedoeld voor kinderen en volwassenen, die kampen met uiteenlopende klachten die een goede ontwikkeling in de weg staan. Bij zwak functioneren, maar ook in situaties waarin een leerprobleem, gedragsprobleem of ontwikkelingsprobleem als diagnose is gesteld.


Blogs & filmpjesAlle blogs