KinderfysiotherapieTerug naar het overzicht

maandag 1 januari
Behandeling bij minder goed motorisch functioneren.

Kinderfysiotherapie is een specialisatie van fysiotherapie en is gericht op het motorisch functioneren van kinderen. Er wordt gekeken naar de normale motorische ontwikkeling en afwijkingen of vertragingen daarvan. Ook wordt bepaald wat het gevolg is van de motorische beperkingen. Een kind wordt na verwijzing door de huisarts, consultatiebureau arts of specialist bij de fysiotherapeut aangemeld. Daarnaast is het sinds 1 januari 2006 ook mogelijk via de 'Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie' rechtstreeks contact met de kinderfysiotherapeut op te nemen voor een screening. Bijvoorbeeld wanneer de leerkracht of de ouder/verzorger motorische problemen signaleert.

 Het kind wordt eerst onderzocht en daarna eventueel behandeld. De kinderfysiotherapeut heeft na de vierjarige opleiding tot fysiotherapeut een post-HBO-opleiding tot kinderfysiotherapeut gevolgd. Tijdens de opleiding kinderfysiotherapie werkt de fysiotherapeut onder supervisie met kinderen om het vak te leren. Na de 3- jarige opleiding is men geregistreerd kinderfysiotherapeut.

Van Iersel en Zandbergen

Van Haestrechtstraat 66
5051VE Goirle
Openingstijden Maandag: 07.30 uur tot 18.30 uur, dinsdag: 07.30 tot 21.30 uur, woensdag: 07.30 tot 18.30 uur, donderdag: 07.30 tot 21.30 uur, vrijdag: 07.30 tot 18.30 uur, zaterdag: 08.30 tot 12.30 uur, zondag: op afspraak. Prijs Vanaf €42,50 per consult, check je polis voor vergoeding Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Yes, het is zomervakantie!

Yes, het is zomervakantie!

Er is weer een hoop te doen in en rondom Tilburg! Een leuk uitje om te doen, vind je hier.

Fijne vakantie!

Direct naar de tips!