10x gezellige reisartikelen en spelletjes voor peuters en kleuters

20 mei 2021
Op vakantie betekent soms ook; lang in de auto zitten. En dan is vermaak wel heel fijn voor de kids achterin! Met deze 10 spelletjes voor peuters en kleuters is het reizen gewoon leuk!
1. Ken je de raamstickers voor in de auto nog van vroeger? Uren speelplezier op de achterbank. Dit setje van SES heeft een boerderij thema, maar ze zijn er natuurlijk ook van Disney, Woezel & Pip, unicorns en nog veel meer!

2. Bingo! Onderweg kom je zoveel leuks tegen dat autobingo altijd een leuk spelletje is. Deze set werkt met schuifjes en niet met stiften. Als we dat eerder hadden geweten…

3. Hoe het precies werkt blijft een raadsel, maar bij onze kinderen helpen ze écht: deze polsbandjes tegen wagenziekte.4. Dit Nijntje spelletje is al leuk voor kinderen vanaf 1 jaar: verstop Nijntje in de tuin, in de tent of bij oma in huis en ze roept je om haar te zoeken! 

5. Standaard in onze vakantiebagage: een loopfiets of step voor de kinderen. Zo kun je sneller het vakantiepark of de camping doorkruisen, een dorpje bezoeken of een wandelingetje maken. Deze hippe loopfiets heeft helemaal mijn hart gestolen.

6. Vakantieklets! is een boekje van Gezinnig, bekend van alle leuke boekjes voor gezinnen. In het boekje vind je 36 kaarten met vragen en opdrachten voor onderweg of op de vakantiebestemming.7. Ik heb echt een zwak voor Dick Bruna… dit reuzenkwartet voor kinderen vanaf twee jaar is zó leuk: 

8. Uno Junior (3-10 jaar) zit bijna standaard in de meeste handtassen: een superleuk spel dat je óveral kunt spelen. Als je in een restaurant moet wachten, als je op de bus wacht, als je je in de auto verveelt…

9. Voor gevorderden is de overstap naar Skip-Bo junior (5-11 jaar) leuk! 

10. Heb je rust nodig op de achterbank? Wij gaan niet op reis zonder een fijne voorraad luisterboeken voor de kids. Alleen kiezen vinden we een beetje moeilijk… 

~ Annemarie

PS: Deze blog bevat affiliate links van partnersite Bol.com. Deze blog is niet in opdracht geschreven, dus alle tips in de blog zijn onze eigen favorieten!