14x tips om Carnaval thuis te vieren

30 januari 2024
Geen zin om de hort op te gaan deze Carnaval? Maar wel zin in de gezellige sfeer? Maak er dan thuis een tof feestje van! Check onze 14 tips!

Zelf confetti maken

Pak de perforator uit de kast en ga aan de slag met gekleurd papier of oude kranten. Dat wordt gave confetti!

Hossen door het huis en tuin

Hossen doen we allemaal tijdens Carnaval. Het voordeel van hossen is dat het écht overal kan. Dus waarom niet gezellig door het hele huis van boven naar beneden en in de tuin.

Verkleden

Kies je voor de tijger, Hulk, Spider-Man, een eenhoorn of toch liever prinses. Het mooie van Carnaval is dat je alles kunt zijn wat je maar wilt!

Schminken

Bij een mooie outfit hoort natuurlijk ook gave schmink op het gezicht! Inspiratie nodig? Klik hier!Carnaval cakejes zelf maken of bestellen

Duik samen de keuken in en maak de mooiste Carnavals cakejes, taartjes en cakepops! Of bestel deze lekkernijen bij een lokale bakker.

Playbackshow

Schitteren op het podium! Kies je favoriete lied en laat deze tijdens een spectaculaire show horen aan je publiek. Hoe gaaf, jullie eigen mini-playbackshow. Natuurlijk komen de ouders ook aan de beurt. En wie is de showmaster?

Knutsel een carnavalsslinger

Versier het hele huis in de Carnavalskleuren van jouw stad of dorp! Je maakt de versiering nog specialer door een eigen Carnavalsslinger te knutselen. Knip driehoeken uit gekleurd papier en maak op elke driehoek een mooie tekening. Niet vervolgens de driehoeken aan een mooi lint. Tadaaa!

Friettafel

Van al dat dansen en springen krijg je natuurlijk enorme trek. Leg een plastisch wegwerpkleed over de tafel en leg de tafel vol met friet, snacks en sausjes! Hmmmmm, aanvallen!

Ontwerp je eigen embleem

Elk jaar komt er een nieuw Carnavalsembleem uit. Zet je creatieve pet op en ontwerp met potloden, stiften of verf je eigen embleem!

Maak je eigen praalwagen

Versier je fiets, skelter of de auto van papa of mama en maak je eigen praalwagen!Bedenk je eigen Carnavalsfamilienaam

In de Carnavalsperiode heeft elke stad en elk dorp zijn eigen Carnavalsnaam. Tilburg heet Kruikenstad, Oisterwijk heet Döllekesgat, Berkel-Enschot noemen ze Knollevretersgat, Goirle krijgt de naam Ballefruttersgat en ga zo maar door! Welke Carnavalsnaam bedenken jullie voor het gezin?

Uitbeeldspel

Leuk spelletjes doen! Laat ieder een beroep of dier op een papiertje schrijven. Doe de papiertjes in een schaal en hussel alles door elkaar. Kies om de beurt een papiertje en uitbeelden maar! Wie raad het als eerst goed?!

Versier de stoep met stoepkrijt

Binnen is alles al versiert en nu maken we er buiten ook een feestje van. Pak je stoepkrijt en versier de stoep met de mooiste kunstwerken.

Optocht door de straat

Hoe gaaf is dit! Kies allemaal een instrument uit, pak je versierde fiets of skelter en ga met je mooie verkleedpak en je geschminkte gezicht, de straat op! Lekker hossen en zingen door de straat met het hele gezin! Dit wordt lachen!Foto inlijsten
Deze dag wordt een dag om nooit meer te vergeten. Dus is het tijd voor een foto! Maak een selfie met het hele gezin en knutsel er een mooi lijstje omheen met je zelfgemaakte confetti.

Heel veel plezier met elkaar!