Comics Station Antwerpen

16 oktober 2017
Onze kidsproofreporters brachten een bezoek aan Comics Station en zijn razend enthousiast!
Antwerpen klinkt ver weg, maar vanaf Tilburg is het maar iets meer dan een half uurtje rijden! Wij kwamen van iets verder, dus maakte we er gelijk een weekendje weg van. Ik heb ooit een jaar gestudeerd in Antwerpen, dus vond het super leuk de kinderen kennis te laten maken met de stad. Comics Station is gelegen in het centraal station van Antwerpen, dus met de trein is ook een leuke optie. Wij gingen met de auto en super fijn, je kunt onder Comics Station parkeren (max. €13,- per dag).

Aankomst
Bij binnenkomst krijgen alle bezoekers een polsbandje; deze heb je nodig om de spellen te spelen en attracties te betreden! Tip: Reserveer je kaartjes online, dan zijn je polsbandjes gepersonaliseerd en de spelletjes afgestemd op leeftijd.

Wow, wat een fijn en overzichtelijk pand. Nog een tip: Kleed je in de zomer niet te warm, want de kinderen zijn de hele dag actief en de ruimtes zijn best warm. Comics Station kent 4 verdieping: een restaurant, een indoor speeltuin en 2 verdiepingen met interactieve attracties.De attracties
Onze kindjes hebben genoten en we hebben ons dan ook de hele dag vermaakt. Er zijn verschillende hoekje met attracties en spellen, elk met een stripfiguur als thema. Een aantal stripfiguren, zoals Urbanus zijn voor ons minder bekend, maar daardoor zijn de attracties niet minder leuk!

Wat ik heel fijn en leuk vond aan de attracties is dat ze bijna allemaal echt familieattracties zijn waar je niet individueel aan deelneemt, maar juist met je gezelschap. Zo gingen we bij Professor Barabas (Suske & Wiske) in de teletijdmachine waar we gezamenlijk in een aantal ruimtes oplichtende stenen moesten wegklikken, laser moesten vermijden en een raadsel moesten oplossen om weer buiten te komen! De kindjes werden heel enthousiast en renden in het rond. Uiteraard moesten we daarna nog een keer!De spellen zijn laagdrempelig, maar tegelijkertijd uitdagend voor alle leeftijden, zodat zowel onze peuter van net 2 als onze kleuters van 4 & 5 het super naar hun zin hadden. Zo krijg je bij de smurfen een stokje mee en rij je met een karretje langs schermen waar je met het stokje digitaal bijvoorbeeld appels kunt plukken. Wat een lol!

Ook oudere kids (ik zou zeggen tot een jaar of 10) kunnen zich uitstekend vermaken, zoals tijdens de wilde achtervolging van Lucky Luke waar je de boeven moet schieten, de vallende trap bij de familie Kiekeboe en het dolle dorp van Urbanus waar je je een weg moet banen tussen de bewegende trappen, draaiende vloeren en rollende muren!Onze favorieten? We hebben eigenlijk van alle attracties genoten en hebben gelukkig niet lang in de rijen hoeven staan. En kom je uit de attracties, dan staan er overal toffe interactieve spellen, zoals dansen als een smurf (het systeem registreert jouw beweging, zodat de smurf danst zoals jij), herstel de dam (stop je vinger in de gaten om het water te stoppen) en de prairie race waar je hupsend op een zadel zo snel mogelijk de finish wilt behalen om te winnen van de tegenstanders. Maar ook genoeg leuke fotomomenten met een beeld en/of scherm, zoals Lucky Luke, maar ook als boef incl. snor op een wanted poster of een stapelfoto met het hele gezin (goed voor de slappe lach).

Omdat Kyan (2) even wilde slapen ben ik de stationshal in gewandeld (waar ook een leuk speeltuintje van Comics Station staat), want dat mooie station mis je wel als je met de auto aankomt. Terwijl onze jongste sliep hebben de oudste 2 zich nog even uitgeleefd bij de speelplekken (oerwoud met klimwand en touwbrug, de hoogste indoorglijbaan van Europa en de indoor speeltuin waar ze binnen no-time naar boven klommen). En vergeet de 4D film niet, waan je je even in het Wilde Westen.Wij hebben heerlijk geluncht bij Comics Station en leuke tip is om aan het begin of einde van de dag ook een stop te maken bij Le Pain Quotidien die buiten om de hoek zit met heerlijke broodjes, salades, koffie en lekkers (incl. fijne speelhoek).

Kortom, een dagje onderdompelen in strips met leuke nieuwe, interactieve technieken, maar ook beweging en ontspanning. Wij hebben genoten en dit uitstapje komt bij ons vaker in de agenda!