Een dagje thuis doorbrengen is ook leuk!

8 februari 2016
Blijf je lekker thuis? En ben je toe aan wat inspiratie? Dit zijn onze favoriete binnenspellen!
Elke vakantie is er wel een dag dat je geen zin hebt om weg te gaan, het weer niet mee zit of gewoon ff een relax dagje wilt houden. Dit zijn onze tips om thuis te doen! 
 
  • Zin om creatief bezig te zijn? Dan is het leuk om samen citroenkaarsjes te maken: Snij een paar citroenen doormidden en pers ze goed uit. Smelt restjes kaars in een oud pannetje en voeg het citroensap toe. Goed roeren! Hou een lont in het midden van een citroenhelft en giet vol met kaarsvet. Even laten stollen en klaar zijn de kaarsjes. Je kunt ze op tafel zetten in kleine bakjes, maar het is ook leuk om er met ijzerdraad  lussen  aan te maken en ze in de boom te hangen!
  • Doe een leuk spel! Ken jij het spel 'Hoor je dat getik?' Bij dit spel is luisteren nu echt een noodzaak. Zeker weten dat ze dat nu heel goed doen ;)
  • Maak jullie eigen speelfilm! Bij het ontbijt kun je al beginnen met het bedenken van het script…wordt het een spannende film of juist een grappige? Wie speelt welke rol? Duik  vervolgens de verkleedkist in. Misschien moeten de meubels nog een beetje worden verschoven voor de ideale set. En dan: filmen maar! Als je een beetje handig bent met de computer kun je nog knippen, plakken en muziek toevoegen. Ondertussen ruimen de kids alles op. De dag eindigt in jullie eigen bioscoop; op de bank, gordijnen dicht met chips en ranja. Super gezellig!
  • Zoek samen met je kind(eren) leuke foto’s uit die je af wilt laten drukken. Koop een mooi album of schetsboek en ga een middagje plakken. Laat de kids het boek opfleuren met uitgeknipte vlinders, getekende zonnetjes en verzin grappige teksten. Wedden dat jullie veel plezier hebben?
  • Lekker dansen! Bewegen is zo leuk, maar nog leuker is de stopdans. Wie is de snelste die kan stoppen op zijn/haar favoriete muziek? Zeker weten dat de kids een top middag hebben! 
 
Voor nog meer inspiratie, check onze categorie DIY. Daar vind je per subcategorie een leuke tip/idee om thuis te doen! 
 
Fijne dag vandaag!