De Gerrithoeve: Restaurant, kinderspeelboerderij en camping in één!

24 juli 2017
We werden best gek aangekeken toen we vertelden dat we gingen kamperen in ons eigen dorp, bij de Gerrithoeve. In je eigen dorp? Daar is toch niets aan? Maar integendeel! Het is ons heel goed bevallen. De Gerrithoeve is ook niet zomaar een camping!
De Gerrithoeve in Oisterwijk bestaat uit een restaurant, speelboerderij en camping. En ook als je niet op de camping staat, kun je er gezellig eten en spelen!

Het is een sfeervol restaurant met daarbij een groot terras welke gedeeltelijk overkapt is. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje en tevens genieten van het prachtige boerenerf. Bij de kinderspeelboerderij kunnen de kinderen zowel binnen als buiten spelen in de ruim opgezette speeltuin (entree is € 1,- per kind). Super leuk: bij een regenachtige dag mogen de kids een overalletje lenen, zodat ze zo heerlijk kunnen spelen! 

De plattelandscamping van De Gerrithoeve is een erg ruim opgezette camping. Het ontvangst bij de camping was hartelijk! Eigenaresse Noortje ging ons voor naar onze standplaats. Deze was enorm! Elke plaats is minimaal 120 m2 groot en tevens voorzien van water, elektra en riool.De kinderen gingen natuurlijk meteen op onderzoek uit. Er zijn een aantal skelters en traptractors op het terrein waar alle kinderen mee mogen spelen en er is een zandbak met speelhuisje. Alle kinderen krijgen een armbandje waarbij ze onbeperkt naar de speelboerderij kunnen gaan. Genoeg speelmogelijkheden dus!

De camping bestaat eigenlijk uit 2 grote velden, waarvan er 1 rondom een grote vijver ligt. Er is een fantastisch mooi sanitair gebouw. Ook is daar aan de kinderen gedacht! Er is een speciale kinderwasgelegenheid met twee wastafels, een kinderdouche, kindertoilet en een was plateau met geïntegreerd babybadje. Het gedeelte voor de mindervaliden mag je ook gebruiken als familiedouche.Bij de receptie kun je iedere dag verse broodjes bestellen en bijna iedere dag konden we verse eitjes kopen. Er waren ontzettend veel jonge gezinnen op de camping, onze kinderen hadden snel vriendjes en vriendinnetjes gevonden. Er werd veel gespeeld in de speelboerderij maar ook op de camping konden de kids zich uitleven met de skelters en elkaar. Het was fantastisch weer dus er werden waterballonnen gegooid en met waterpistolen geschoten, kikkers gevangen in de vijver en we speelden Jeu de boules op de daarvoor aangelegde baan.

Om eerlijk te zijn hebben we geen seconde het idee gehad dat we in ons ‘eigen dorp’ aan het kamperen waren, we waren gewoon écht op vakantie!

Meer informatie over de Gerrithoeve vind je hier.

Blog is geschreven door Caroline van den Oetelaar, moeder van Lucas en Jasmijn