Kidsreporter Marit bezoekt Textielmuseum!

16 april 2016
Maak het mee met Kidsproof Kidsreporter Marit! Voor ons is ze naar het Textielmuseum geweest en lees hier wat zij ervan vond.
Kiesreporter-Marit-Kunstkudde-Textielmuseum-tilburg
Er zijn van die activiteiten waar wij erg nieuwsgierig van worden. De Kunstkudde bij Textielmuseum in Tilburg is er een van! Daarom hebben wij er Kidsproof Kidsreporter Marit er naar toegestuurd. Lees gauw verder en ontdek wat Marit (9 jaar) er van vond! 

Marit vertelt...
Ik heb een korte rondleiding gehad door het museum, langs een weefgetouw, waarop een mooi kleed met figuren gemaakt werd en ik zag kunstwerken van een kunstenares uit Amerika. Zij houdt erg van textiel en maakt mooie kunstwerken met draad, die ze wikkelt om een houten bord. Ook weeft ze kleine stukjes stof, die laten zien hoe ze zich voelt. Dat is voor haar een soort dagboek. Donkere stukjes stof lieten zien dat ze niet zo vrolijk was en gekleurde stofjes lieten zien dat ze iets leuks had meegemaakt. Daarna gingen we zelf aan de slag en gingen we een gezichtje weven. Ik vond dat superleuk om te doen en ik zou het nog wel eens willen doen. Eerst begon ik met de kin, daarna kwam de mond. Die was wel moeilijk om te maken, maar de juf legde het goed uit. Ik heb ook een neus gemaakt en ogen en als laatste kwamen de haren. De naald met de wol er aan ging dan weer onder het touw door en dan weer er over heen.

Mijn moeder heeft me ook meegeholpen, anders hadden we het niet op tijd af. Daarna moesten we wat touwtjes aan elkaar knopen en konden we het gezichtje van het mini weefgetouw afhalen. En dit is het geworden! Leuk hè?! 

 

Kunstkudde
 
Iedere laatste zaterdag van de maand houdt Textielmuseum Tilburg Kunstkudde voor kids van 6 - 12 jaar. Hét moment om samen met andere kinderen een kijkje te nemen door het museum. Geïnspireerd op wat je hebt gezien, ga je aan de slag en maak je een eigen kunstwerk. Zo leuk! Maak je het mee met Kunstkudde? Check hier wanneer de volgende Kunstkudde is en meld je gelijk hier aan! 

Textielmuseum 
Het Textielmuseum is het enige museum in bedrijf. Naast de wisselende tentoonstellingen zie en ervaar je hoe stoffen ontwikkeld en geproduceerd worden. Maak het mee met KunstKudde of ga op FamilieTour in het museum. Truitje Schaap leert je door middel van een boekje vol leuke opdrachten hoe het voelt om kunstenaar of een kunstwerk te zijn. Gaaf! 

PS Net als Marit op pad voor ons als Kidsreporter? Mail je naam, leeftijd en jouw favoriete uitjes naar tilburg@kidsproof.nl o.v.v Kidsproof Kidsreporter worden!