Leren omgaan met geld is leuk!

14 maart 2016
Lees hier handig tips om thuis aan de slag te gaan met geld.
Van 14 - 18 maart 2016 wordt er dit jaar wordt het Week van het geld gehouden! Een themaweek om kinderen te leren om te gaan met geld. Door ze al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! 
 
Deze hele week worden er veel activiteiten gehouden in de klas. Maar als ouder kun je natuurlijk ook thuis aan de slag om je kind wijzer in geldzaken te maken. Want weet jij wanneer je begint met het geven van zakgeld? En wanneer je zakgeld wilt geven, weet je dan hoeveel? Lees hier de 10 tips hoe je jouw kind kunt leren met (zak)geld om te gaan. 
 
10 tips voor zakgeld
1. Begin vanaf 6 jaar meet het geven van zakgeld. 
2. Bepaal hoeveel zakgeld je geeft. 
3. Geef op vaste momenten zakgeld. 
4. Geef contact geld. Dit helpt ze te beseffen wat de waarde is van geld. 
5. Hanteer de regel op = op en spring niet te snel bij. Fouten maken hoort namelijk bij de financiële ontwikkeling, dus kinderen leren hier van. 
6. Maak duidelijk afspraken. Spreek af wat je kind met het zakgeld mag/moet doen. 
7. Sparen. Spreek een bedrag af dat van het zakgeld gespaard moet worden. 
8. Zakgeld = leergeld. Gebruik zakgeld niet als straf of beloning. Het is niet erg als je kind achteraf spijt heeft van een uitgave. Daar leert je kind alleen maar van.
9. Stel een zakgeldcontract op. Gebruik een zakgeldcontract en hang het op een zichtbare plek in huis. 
10. Sparen is leuk. Niets is leuker dan te weten waarvoor je spaart. En te ontdekken wat je (nog) nodig hebt om het totale bedrag bij elkaar te krijgen. Op spelenderwijs sparen? Print de spaarboom van www.weekvanhetgeld.nl.
 
Wil je nog meer weten over thuis aan de slag gaan met geld? Op www.weekvanhetgeld.nl vind je nog meer thuisopdrachten, spellen en werkbladen om het leren omgaan met geld leuker te maken!