Top 5 creatieve ideetjes voor Pasen

14 maart 2016
Onze Top 5 meest favoriet ideetjes en tip voor een Paas-proof huis!
De supermarkt liggen er al vol mee.. paasversiering! Wil jij ook jouw huis helemaal paas-proof maken? Lees hier onze Top 5 ideetjes en tips voor Pasen! 
 
Ben je opzoek naar een origineel en creatief knutselidee of inspiratie om iets lekkers te maken voor op tafel? Wij hebben de leukste ideetjes voor je verzameld. 
 
TOP 5 Paasideeën
  1. 1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei, 3 ei is een paasei!” Eieren horen er helemaal bij met Pasen. Maak eens samen met je kinderen gevulde eieren, smullen!
  2. Breng je huis in paaseieren met een Paastak. Zoek samen een mooie tak. De kronkelwilg is een geliefde boom hiervoor. Zet ‘m in een vaas (je kunt  ‘m eerst verven in een leuke kleur, bijvoorbeeld Paasgeel) en hang er allerlei paashangers in. Deze kun je in diverse winkels kopen of natuurlijk zelf maken…
  3. Vrolijke paaseieren voor het ontbijt. Teken eens gezichtjes op je eieren. Dat is weer eens wat anders dan eieren verven of met stickers beplakken. Wel handig om ze eerst even te koken ;)
  4. Nog niet klaar met knutselen? Maak dan zo’n lief lenteschaapje. Eenvoudig te maken, ook voor de kleintjes en het resultaat is zó lief!
  5. Of wat dacht je van een schattige paashaasje voor aan de muur? Je maakt het van papieren bord en een paar knutselspullen, lekker makkelijk en zó leuk.
 
Een super leuk spel met pasen is natuurlijk Paaseieren zoeken. 
Verstop voor ieder kind een stuk of 8 paaseitjes (groot en klein, met van die vrolijk gekleurde papiertjes er omheen) in je tuin, op het balkon of in de woonkamer. Probeer ze op plekjes te verstoppen waar je kind(eren) ze kunnen zien, maar liefst niet direct. Voor de wat oudere kinderen is het juist leuk om ze te verstoppen op plekken die niet zo voor de hand liggen. Laat de kinderen zoeken en verzamelen. Reken maar dat je blije gezichtjes zult zien!
 
Kijk voor nog meer Paas inspiratie onder DIY (do-it-yourself)
 
Veel paasplezier!