Televisie kijken wat ook Educatief is

19 maart 2020
Willen jouw kinderen ook graag televisie kijken? Ik vind dat soms lastig; want ze kijken zoveel onzin (vind ik dan he..). Er zijn veel educatieve programma's de komende dagen van Zapp. Zij hebben een speciale programmering met leuke programma's waar je ook nog iets van kan leren!

De komende tijd ziet de televisie op Zapp, zender 3, er zo uit:

13.00 uur Studio Snugger
Gouden medailles zijn helemaal niet goud. Leeuwen jaag je weg door ogen op konten te schilderen. En wil je dat je vader stopt met snurken, geef hem dan een didgeridoo kado. Kletspraat of niet? Daar gaat het om bij Studio Snugger.

13.15 uur Zappsport
Voetbal, hockey, basketbal, paardrijden, korfbal, zwemmen. Ron Boszhard en Britt Dekker laten je elke sport zien in Zappsport.

13.30 uur De Smerige Quiz
In deze quiz staat het menselijk lichaam centraal. Om te winnen moet je niet alleen je hoofd gebruiken, maar ook je lichaam in de strijd gooien. En 1 ding is zeker: je gaat smerig worden!

14.00 uur Willem Wever
Willem Wever is het populair-wetenschappelijke programma dat antwoord geeft op brandende vragen van kinderen.

14.25 uur Welkom bij de Romeinen
In deze historische comedy ontvangt Dorine Goudsmit haar Romeinse gasten die al eeuwen dood zijn.

14.50 uur De dodelijkste 60
Volg Steve Backshall op zijn zoektocht naar de 60 dodelijkste dieren op aarde.

15.15 uur Freeks wilde wereld
Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk reist de wereld over op zoek naar unieke diersoorten. Ook geeft hij tips hoe je kunt overleven in de meest afgelegen, ruige en onherbergzame plekken op de wereld.

Om 15.30 uur zenden ze iedere dag een film uit met Zappbios. 

Zoek je de programma's die ze dagelijks/wekelijks op school kijken? Goed om te weten dat er natuurlijk ook Schooltv is. Ik zag net dat er ook veel hele korte filmpjes op staan met mooie instructies en dat je kunt filteren op leeftijd!

Zie de site van schooltv voor meer informatie.

Tips nodig om leuke dingen thuis te doen? Lees snel onze blog met 50 tips!