Handige dagplanning nu de kinderen thuis blijven

16 maart 2020
Het is duidelijk; we moeten met z'n allen zoveel mogelijk thuis blijven. Op die manier kunnen we de verspreiding van het coronavirus zo langzaam mogelijk laten verlopen.
Je hebt ongetwijfeld de leukste kinderen van de wereld, maar je vraagt jezelf toch vast af hoe je dat gaat doen; 3 weken lang thuis zitten en het gezellig houden met elkaar.
Natuurlijk hangt het er helemaal van af hoe oud je kind is. Maar eigenlijk geldt voor alle kidneren: ze houden van duidelijkheid, structuur en ritme. Daarom hebben ze natuurlijk een vast dagprogramma in de klas.
En dáár kunnen we thuis ook best iets van gebruiken! Zodat jij zelf ook wat kan werken en de kindren ook goed bezig zijn. Hieronder zie je in het plaatje een dagsructuur. Het is een handige opzet om je eigen programma daarop te verder te maken.


Bovenstaand programma is een richtlijn, pas het programma aan naar de leeftijd van kinderen, de hoeveelheid schoolwerk die ze vanuit school gaan krijgen én je eigen ritme.  Handig om de dagindeling samen met je kind(eren) te bespreken. Je kan hem daarna op de deur hangen of gebruik een kookwekker o.i.d. om de tijden aan te geven wanneer een onderdeel van het programma weer is afgelopen.

PS Ben je op zoek naar leuke dingen om binnen te doen? Check dan onze blog met 50 dingen die je thuis kan doen