7 vrolijke lente-uitjes door héél NL

28 maart 2019
Het is lente! Na de lange winter zijn die eerste momentjes in de buitenlucht altijd extra genieten. Heerlijk de zon op je gezicht, terwijl de kinderen buitenspelen, of samen op bezoek bij de pasgeboren lammetjes. Deze 7 uitjes zijn kidsproof én helemaal geschikt voor de lente.
Eropuit in de lente
1. Spelen in Spaarnwoude
Bij de lente hoort natuurlijk de kinderboerderij! Eén van de pareltjes in ons land is Boerderij Zorgvrij in Velsen-Zuid. Midden in het recreatiegebied Spaarnwoude kun je met het hele gezin terecht voor een dagje koeien aaien, melk tappen en pannenkoeken eten. Voor de kleinste kinderen is het speelbos een aanrader.



2. Natuur tussen je tenen
Dit uitje is écht fantastisch! Vanaf 31 maart gaat het BloteVoetenPark in Brunssum weer open. In dit park kun je met je blote voeten door de natuur lopen. Dat geeft vast verbaasde gezichten bij de kinderen. Want op je blote voeten naar buiten, dat is toch gek? Een heerlijk avontuur voor deze lente.



3. Lentekriebels op de boerderij
Wollige lammetjes, huppelende koeien en vrolijke geitjes. Ook in en om Eindhoven kun je op meerdere plekken terecht om samen met jouw kind kennis te maken met de boerderijdieren. Bij ons is de koeiendans altijd een favoriet. Op 7 en 14 april kun je bij Zuivelboederij Maarheeze en Kaasboerderij Ruurhoeve bijvoorbeeld de hilarische koeiensprongen bekijken.



4. Lente in de jungle
Op deze bijzondere plek in Luttelgeest voelt het stiekem het hele jaar als lente. In het Junglepark De Orchideeënhoeve kunnen jullie vlinders spotten, exotische bloemen bekijken en jungledieren ontmoeten. Voor kinderen van alle leeftijden is de overdekte speeltuin waarschijnlijk één van de hoogtepuntjes. Tip: neem een extra setje kleren mee als jouw kleintje bij het water wilt spelen.



5. Boerderijfestijn voor het hele gezin
Voor in je agenda! Op 2, 3 en 4 mei wordt het vrolijke familiefestijn ‘De Lenteboerderij’ weer georganiseerd op Boerderij de Boerinn in Kamerik. Dit event is net zo leuk als een gewoon bezoek aan de kinderboerderij, maar dan éxtra gezellig en met éxtra veel kinderactiviteiten. Compleet met foodplein, workshops, oudhollandse spelletjes en natuurlijk een heleboel schattige boerderijdieren. Daar worden we blij van!



6. Wandelen met ezels
Het is tijd voor een ezeltastische dag! Wat voor dag? We bedoelen natuurlijk een uitje naar de De Koperen Ezel in Epe. Deze grote kinderboerderij is het huis van wel 40 lieve ezeltjes, hoe leuk is dat! Jullie kunnen hier heerlijk relaxen bij de speeltuin en de dieren óf zelfs op pad met een ezeltje. Voor je het weet zijn jullie aan het picknicken met jullie eigen ezelvriendje.



7. Schaapjes tellen
Waar komt die melk uit de supermarkt eigenlijk vandaan. Voor kinderen is biologische melkschapenboerderij De Vreugdehoeve in Zwolle een indrukwekkende plek om langs te gaan. Door de ramen kun je namelijk de hele boerderij zien, van de schapenstal tot het kaasmaken. Als je geluk hebt wordt er misschien wel een lammetje geboren!



Benieuwd wat er nog meer in de buitenlucht te doen is bij jou in de buurt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan krijg je onze nieuwste vondsten altijd als eerste te horen!