Kidsproof blogTerug

7x leuke paasuitjes buiten je regio

15 april
Yay, er breekt een heerlijk lang paasweekend aan! En wat zijn er dit jaar weer veel leuke uitjes om te doen met Pasen. Keuzestress willen we niet, dus maken wij het je graag makkelijk(er) met een aantal van onze favoriete 'uitjes voor na je eitje' door héél Nederland.

1. Wat is dat patat?

Waar komt melk vandaan? En hoe wordt patat eigenlijk gemaakt? Voor kleine kinderen is het vaak nog een mysterie waar eten vandaan komt. Dat maakt het Weet-wat-je-eet-festival in Amersfoort juist zo leuk. Door grappige proefjes en spelletjes leren de kinderen over de herkomst van voedsel. En niet te vergeten, er wordt tijdens het festival natuurlijk ook Pasen gevierd samen met de Paashaas!


2. Vrolijke Voorjaarsdagen

Heb jij de lentekriebels ook al helemaal te pakken? Bij Museum Broekerveiling, de oudste veiling ter wereld, krijg je komende tijd zeker het lentegevoel! Vanaf het Paasweekend beginnen in dit Noord-Hollandse museum namelijk de Vrolijke Voorjaarsdagen. Samen op zoek naar de haasjes op het museumterrein, knutselen of aanschuiven bij de Paasbrunch. Het kan allemaal!


3. Paasvuren in Twente 

Op eerste paasdag worden overal in Twente weer traditiegetrouw de paasvuren aangestoken. In dit overzicht vind je de leukste paasvuren. Wat zijn het er veel! De paasvuren zijn niet alleen spectaculair om te zien, maar het is er ook super gezellig. Extra bijzonder: loop samen met je kinderen mee met een van de lampionnen- of fakkeltochten.


4. Paasbrunch bij Ons’ Lieve Heer Op Solder 

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder staat komende week in het teken van Pasen. Verstopt midden in Amsterdam vind je dit prachtig bewaarde grachtenhuis uit de Gouden Eeuw. Compleet met, je verwacht het niet, een kerk op zolder! Op Tweede Paasdag kun je in dit bijzondere gebouw typische paashapjes eten en knutselen tijdens de paasbrunch. Uitgegeten? Dan is de Lieveheersbeestjes-speurtocht een echte aanrader voor de kleintjes.


5. Paasontbijt in de duinen 

Hoe relaxed! Samen met je gezin genieten van een heerlijk paasontbijt op een waanzinnig mooie plek in de duinen van Bloemendaal aan Zee. Dat kan op 21 en 22 april bij Restaurant Gestrand van Camping de Lakens. Na het ontbijt kunnen de kinderen hun energie kwijt in de bijbehorende natuurlijke speeltuin, volledig gemaakt van hergebruikte bouwmaterialen. De ouders kunnen vanaf de enorme veranda naar hun spelende kroost kijken.


6. Paasei-golf

Mag het na alle croissants, amandelspijs en eieren wel even een tandje actiever? Daar heeft Outdoorpark SEC Survivals in Almere iets leuks op bedacht. Op beide paasdagen kun je hier gewapend met een boerengolfclub en een bal op zoek naar paaseieren. Eet ze niet allemaal op, want ze zijn aan het eind van het spel nog erg belangrijk. Paasei-golf is leuk voor iedereen vanaf drie jaar oud.


7. Vind het gouden ei! 

Je kunt op Tweede Paasdag ook met de kinderen paaseieren gaan zoeken in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De paashaas verstopt de eieren op twee afgezette locaties. Er wordt gezocht in twee leeftijdscategorieën: tot en met vijf jaar en zes tot en met twaalf jaar. Wie een gouden, zilveren of bronzen ei vindt, krijgt een speciale prijs. Er is ook een gezellige paasmarkt. Dan nog even praktisch: deelname is gratis en inschrijven is niet nodig. Je betaalt wel entree voor het park.


Bekijk alle uitjes voor dit voorjaar in onze Uitagenda!