5x mooie pluktuinen voor kinderen

20 mei 2021
In Nederland kan je je eigen bloemen en groenten plukken bij deze gezellig pluktuinen. Hou dit lijstje bij de hand als je door Nederland heen reist, kan je zo even een bosje bloemen plukken onderweg. Met een mandje aan de arm gaan de kinderen hier op plukavontuur. Want bloemen groeien natuurlijk niet in de supermarkt of in een bloemenwinkel. Bonus: na dit uitje kom je gegarandeerd thuis met een mooi boeket.
Pluktuinen in Nederland

1. Boshoeve Sprankenhof

Van spinazie tot frambozen en van bosui tot radijsjes. Bij Boshoeve Sprankenhof in Udenhout kun je met de kinderen een mandje vers fruit en groente plukken. Wat je kunt plukken hangt af van de planten die klaar zijn voor de oogst. Leuk om die avond gelijk mee te koken.

2. Pluktuin Amstelveen

Dit keer komen de bloemen niet van de markt of uit de winkel, maar is het bosje op de keukentafel helemaal zelf geplukt. Bij Pluktuin Amstelveen mogen kinderen zelf zomerbloemen plukken en er een boeket van maken. Je kunt hier (bij opening) trouwens ook lekker eten óf een leuke workshop volgen.

Hoeve Ravenstein
Hoeve Ravenstein

3. Bloemenpluktuin Hoeve Ravenstein

Met een mandje aan de arm op weg naar de bloemenpluktuin van Hoeve Ravenstein in Baarn. Vergeet ook niet langs te gaan bij de moestuin vol verse groente en kruiden en bij de kippen, konijnen en geitjes.


Lees ook:
6x de leukste speeltuinen in Tilburg en omgeving4. Pluktuin Bakkum

In het Noord-Hollandse Bakkum staan van het vroege voorjaar tot de late herfst de mooiste bloemen en planten in bloei. Bij de kassa van Pluktuin Bakkum haal je een emmer op die je helemaal mag vullen met zelf geplukte bloemen.

5. Pluktuin Stoutenburg

De plukschaartjes en manden staan ook klaar bij Pluktuin Stoutenburg. In de kinderpluktuin kunnen kleine bloemisten naar hartenlust een eigen boeket samenstellen. Tip: in zo’n kleurrijke bloementuin maak je prachtige foto’s van je kinderen.


Veel plukplezier!