Speelnatuur Oisterwijk

6 januari 2020
Naar het speelbos bij Oisterwijk met de kids. Wat een uitje!
Al in het speelbos in Oisterwijk geweest? Een echte aanrader! Direct achter Groot Speijck ligt de Speelnatuur van OERRR. Een speelbos bedoelt voor alle kinderen. Groot klein, met of zonder beperking, iedereen kan terecht in het speelbos.

Hutten bouwen, klimmen en klauteren, met water en modder spelen, boomstampaadjes volgen, verstoppertje spelen, picknicken noem maar op. Gegarandeerd uren speelplezier.Samen met mijn kinderen van 4, 8 en 11 bezoek ik regelmatig het speelbos. Oude kleren en laarzen aan en gaan! Zodra we het poortje van het speelbos doorlopen, schieten de kinderen alle kanten op; hutten bouwen, water oppompen, dammetjes maken, in en op bomen klimmen, verstoppertje spelen, het liefst doen ze alles tegelijk.


Mijn zoon houdt veel van klimmen, dus die gaat over alle boomstammen heen en mijn dochter en haar kleine broertje houden van lekker kliederen, dus die spelen graag met water. Maar nu is het daar wat koud voor, dus is de grootste stok zoeken ook een leuke activiteit voor hen. En natuurlijk soldaatje spelen.
Midden in het bos staan ook nog een aantal bankjes bij elkaar waar je gezellig kunt zitten en de kinderen in de gaten kunt houden.Bij Groot Speijck kun je eventueel ook terecht voor een hapje en een drankje. Daar vind je ook Natuurmonumenten. Zij organiseren spannende speurtochten, boeiende excursies en super leuke kinderfeestjes. Het speelbos is 7 dagen per week geopend.

Waar:
Van Tienhovenlaan 4
5062 SK Oisterwijk

Meer info vind je op de website van Natuurmonumenten.