Theaterspecial Schouwburg en Concertzaal Tilburg 2022

9 december 2022
Deze maand heeft Schouwburg en Concertzaal super leuke, mooie, spannende, bijzondere en stoere kinder- en familievoorstellingen om te bezoeken. En zij organiseren o.a. ook het SNERTJeugd Theater Festival met de leukste jeugdvoorstellingen en concerten, met volop gezelligheid in de foyer.
Lees en bewaar deze Special goed, want hierin staan alle leuke voorstellingen voor de komende tijd voor je op een rij.

Rhythmix live show

Tijdens dit live orkest ervaar je de stilte maar ook het indrukwekkende van het symfonieorkest. Een afwisseling van langzaam en snel spel. Rhythmix is een show die je gezien moét hebben!Voorstelling 'Als het ware'

Als het ware is een voorstelling waarbij het geduld van het publiek op de proef wordt gesteld. Een spannende toneeltrip waar wordt gespeeld met verwachtingen en getoverd wordt met tijd.
Er wordt veel gewacht, maar hoe doe je dat nou; wachten? En kan het niet wat sneller??Familiemusical Kruimeltje

Zin in een echte feel-good familiemusical? Kruimeltje is een hartverwarmend verhaal over een jongetje dat op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Avontuur, ondeugende streken en leuke liedjes komen allemaal aanbod in deze musical!SNERT Jeugd Theater Festival

SNERT is genieten van de leukste jeugdvoorstellingen en concerten in de kerstvakantie, met volop gezelligheid in de foyers van Schouwburg Concertzaal Tilburg, Paradox & De Nieuwe Vorst. Er zijn ook leuke activiteiten en je kunt lekker snoepen van overheerlijke SNERT: vega of met rookworst.
Kom 't zien, doen, proeven en beleven! Muziek en verhaal

Band met saxofoon, gitaar, bas en percussie brengt je scènes uit het kleurrijke Afrika waarbij de geluiden en ritmes de luisteraars van alle leeftijden prikkelt. Verhalenverteller Hans Platenkamp vertelt het verhaal van Matheo uit Kameroen.
Luister en beleef mee Sprookjesachtige voorstelling

In een sprookjesachtig tafereel met geanimeerde schilderijen en passende muziek word je meegezogen in de wereld van Anastasiia en haar hondje Djonnik. Tijdens hun zoektocht naar een nieuw Thuis ontmoeten ze allerlei verschillende dieren.
Vinden ze een Thuis? 


Kort & Klein - de Podcast

Tijdens SNERT zitten ze klaar met een microfoon om verhaaltjes op te nemen en te verwerken tot een podcast. Een nieuw audio-magazine voor en door peuters en kleuters. Want naast luisteren naar grote mensen die verhalen vertellen, luisteren ze vooral graag naar elkaar!


Verhaal van NEEhoorn

Ken jij de NEEhoorn? Een kleine eenhoorn die altijd alleen maar nee zegt? En de wasbeer die niet wil luisteren? Of de hond die zich nergens iets van aantrekt? En dan is er ook nog de prinses die altijd iets terug zegt. Voorleesverhaal met verrassende ingrediënten.Over alles dat je niet ziet

De onzichtbare man gaat over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden. We spelen verstoppertje op filosofisch niveau. Want wie speelt er op de piano? Van wie is dat bekertje dat door de lucht zweeft?
Ga mee op filosofisch avontuur!


COCON- luister en beleef het

Ga je mee op reis? Je krijgt een koptelefoon en je kruipt in een deken. Daar begint je tocht. Je luistert naar een kind dat niet kan slapen. Je kruipt verder en het kind vertelt je een geheim. Dan ontmoet je de anderen aan het einde.


Familie Wolf 6+

Familie Wolf komt hier wonen. Dit begint als een klassieke natuurdocumentaire en ontspoort in een humoristische confrontatie tussen de twee wolven en het publiek.
De voorstelling is een productie van Boeschoten & Guthman en STIP en duurt 60 minuten.


Muzikale voorstelling

Een muzikale voorstelling over het wederzijds onbegrip tussen ouder en kind. De muziek waar je ouders naar luisteren is per definitie slecht. Dat komt omdat zij oud zijn, daar kunnen ze niks aan doen. Dat zij niet snappen dat de muziek waar jij naar luistert het beste is dat er ooit gemaakt is, vergeef je ze.


Casual Classics 10+

Een concert dat klinkt als een film! Een heel bijzonder muziekstuk wordt er gespeeld, namelijk het dubbelconcert voor viool én altviool van componist Benjamin Britten. Dit werk klinkt als een film: je hoeft er alleen zelf nog de beelden bij te bedenken.
Kom luisteren en genieten!


Nog meer voorstellingen!

En er zijn nóg meer voorstellingen te vinden bij Schouwburg en Concertzaal Tilburg.
Ze staan allemaal in de Uitagenda.
Kijk snel verder en geniet van nog meer mooie, leuke, spannende, grappige voorstellingen.

Naar de website