Toffe lunchbox tips!

9 december 2019
Het lijkt heel wat werk, maar met de juiste tips en vooral een la vol leuke accessoires maak je al snel een superleuke lunchbox om mee te nemen naar school. Lees snel verder voor lunchbox-inspiratie en tips voor leuke webshops met handige accessoires!
Altijd leuk om je kind te verrassen op school met een leuk gevulde broodtrommel, toch?Bento
In Nederland is de Japanse bento zo langzamerhand een ware hype aan het worden. Het idee van bento is dat je een gezonde maaltijd aantrekkelijk maakt door leuke figuurtjes van eten te maken of door leuke bento prikkers of andere accessoires te gebruiken. Het is makkelijk en leuk om te doen. Voor je kind wordt proeven leuk en de zorg en liefde die jij in het bereiden van de maaltijd hebt gestopt wordt beloond met een lach én een gevulde buik! En de mogelijkheden zijn eindeloos!

Heel handig: De Bentofabriek verkoopt de Yumbox bento lunchbox, wij zijn thuis fan en gebruiken hem vaak! Een lunchbox met verschillende vakjes is ideaal om al het lekkers voor een gezonde lunch in de juiste porties samen te stellen. De Yumbox is volledig lekvrij, dus ideaal om mee naar school te nemen. En superfijn, hij kan gewoon in de vaatwasser.

Yumbox inspiratie van De Bentofabriek

Lunch
Een boterham is vaak lekker makkelijk en snel, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan groenten, eitje/omelet, pannenkoek, wrap, muesli-reep en bananenbrood. Meer leuke (thema)ideeen, zoals fruitauto's en banaanspookjes zijn te vinden tussen onze DIY-tips. Je kunt met de lunchbox voor je kinderen volop variëren. Groenten lenen zich bijvoorbeeld prima voor een mini-tuintje of eetbare boompjes in de lunchtrommel! Door te variëren en verschillende dingen in de lunchbox te doen, heb je al snel een gezonde lunch! En hoeveel makkelijker eet je iets op wat er vrolijk uitziet?!


Een handige tip: Stop je vriezer vol met plakjes bananenbrood, gesmeerde boterhammen (beleg doet het prima in de vriezer) en opgerolde wraps/pannenkoeken. Die kan je al vantevoren maken en dan hoef je ’s ochtends (avond van tevoren kan natuurlijk ook) alleen maar de lunchbox te vullen. Tegen de tijd dat ze gaan lunchen is alles weer ontdooid!

Drinken
Bij ons op school nemen alle kinderen als 10-uurtje fruit mee & als 12-uurtje lunch met zuivel of water. Leuke tip voor als je net als ik het liefste water meegeeft: Doe er wat (bevroren) fruit (zoals aardbei, appelpartjes, sinaasappelschijfje of framboos) in, dan smaakt het water net even anders!

We zijn benieuwd naar jouw creaties! Laten zien op Facebook is altijd leuk :-)