Zullen we op Berenjacht gaan?!

26 maart 2020

Van de week zag ik dit super leuke initiatief voor kinderen dat is overgekomen vanuit het buitenland. Het blijkt nu ook razend populair te zijn in Nederland. Ook in de omgeving Tilburg staan er al heel veel beren voor het raam. Kom, we gaan op Berenjacht!

De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie.

Waar het om draait, is dat je samen op speurtocht gaat naar de beren. Zo kun je een wandeling in je eigen buurt leuker maken. De initiatiefnemers in Nederland vragen iedereen wel rekening te houden met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Het is dus niet de bedoeling dat je in andere plaatsen op jacht gaat. En natuurlijk 1,5 afstand houdt van andere mensen die je tegenkomt tijdens de jacht. Iedereen kan via dit formulier aangeven dat hij of zij een beer voor het raam heeft gezet. Al die beren komen vervolgens in dit overzicht te staan, waarna kinderen die beren kunnen zoeken.

N.b.: Dit initiatief blijkt momenteel zo populair te zijn dat er even geen nieuwe beren in het overzicht bij kunnen, maar ondertussen kun je natuurlijk gerust met de kinderen op zoek naar beren in de wijk! Ik heb al meerdere foto's voorbij zien komen van beren in de omgeving Tilburg er zijn er al heel veel te vinden!

Tip: het boek is ook erg leuk om te lezen! Je kunt deze bijvoorbeeld kopen bij Boekhandel Oisterwijk.

Veel plezier met de berenjacht!

Groetjes,
Klazien