• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Dino in de LocHalTerug naar het overzicht

Bewonder een echte Triceratops in de Lochal!
Tijdens de opbouw van de triceratops is er een Science-Link aanwezig van Naturalis. Jij kunt tijdens de opbouw vanaf het Trappenlandschap meekijken hoe dit in zijn werk gaat vanuit het publiek en terwijl er flink wordt gepuzzeld kun je in gesprek gaan over het skelet met de Science-Link.

Waar moet welk bot en waar dient dit voor!? De Science-Link kan jou hier alles over vertellen.

Workshops
Er zijn heel leuk workshops te volgen tijdens het verblijf van de Triceratops in de LocHal. Check de Uitagenda daarvoor.

De triceratops


Zo'n 67 miljoen jaar geleden stapte hij nog rond in de moerassen van Wyoming (VS), van 27 juni t/m 6 augustus is hij te bewonderen in de LocHal: een echte Triceratops. Met drie enorme hoorns, een opvallend nekschild, een gewicht van 5.500 kilo en een lengte van bijna 10 meter was deze plantenetende reus een indrukwekkende verschijning. Naturalis vond hem en vier van zijn vrienden zo'n 10 jaar geleden en bracht de kudde naar Nederland. In de zomermaanden gaan ze op reis; los van elkaar zijn ze te bewonderen in Delft, Haarlem, Leeuwarden, Maastricht en... Tilburg in de Bibliotheek LocHal!

Klik op de roze button voor meer informatie.

Bibliotheek Lochal

Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 SG Tilburg
Openingstijden 10:00-17:00 uur Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Jeugdabonnement Schouwburg Tilburg

Jeugdabonnement Schouwburg Tilburg

Met dit abonnement kan je het hele theaterseizoen naar alle jeugd en familievoorstellingen in de Studiozaal! Er zijn zoveel leuke, spannende, grappige en mooie jeugdtheatervoorstellingen.

Bestel dit abonnement!