icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

13 tips voor de zomervakantie in Twente

7 juli 2021
Wat gaan jullie deze vakantie allemaal doen? Op reis naar het buitenland of blijven jullie lekker in eigen land? Pak de agenda er maar vast bij, want deze uitjes wil je in ieder geval niet missen!
Zomerse uitjes in Twente

Klimmen bij AvaTarz!

Als een echte Tarzan of Jane balanseer je over kabels, balken, touwbruggen en netten door de bomen van klimbos AvaTarz. Dat is pas kicken! Met 110 variërende uitdagingen het grootste klimbos van Nederland.

Dagje uit bij de Flierefluiter

Niet voor niets door ANWB uitverkozen tot allerleukste uitje van Overijssel, De Flierefluiter in Raalte is namelijk écht een supertof dagje uit voor het hele gezin. Gave binnen- en buitenspeeltuin, dus geschikt voor zon én regen! 

Glow in the dark golf

Minigolf in een fluoriserend glow in the dark decor. Hoe gaaf is dat?! Ga op een avontuurlijke reis langs de 18 holes baan bij Glowgolf in Enschede. Bij regen sta je hier lekker droog en met warm weer is het er heerlijk koel.

Op zoek naar de sleutel

Ga jij op zoek naar de verdwenen sleutel van de kaasmakerij? Ga op pad bij Landgoed Kaamps als een echte detective en kijk of het jou lukt om alle opdrachten op te lossen om zo de verdwenen sleutel te vinden.

De Uitvindfabriek

Alle Willie Wortels verzamelen! Deze zomer kun je je hart ophalen bij De Museumfabriek in Enschede. Het museum wordt namelijk omgetoverd tot De Uitvindfabriek, waar jullie je creativiteit kwijt kunnen en misschien zelfs wel een nieuwe uitvinding doen... 

Speelpark Hoge Boekel

Dit speelpark aan de rand van Enschede blijft een echte hit voor jong en oud! Bij Speelpark Hoge Boekel kun je je uitleven op de flitsende speeltoestellen en een balletje slaan op de midgetgolfbaan. Durf jij van de bootspringschans? 

Vakantie tussen de pony's

Heb jij een echte paardenliefhebber in huis? Lees dan verder, want deze vakantie organiseert Ponystal Banjer leuke vakantieochtenden voor iedereen van 7 tot 14 jaar! Op dinsdagen een rit met de wagen, op donderdagen voltige.

Oyfo is helemaal vernieuwd

Dat ze even van de radar zijn geweest, wil niet zeggen dat ze hebben stilgezeten. Oyfo Techniekmuseum is terug en hoe! Op een andere plek, met allemaal coole nieuwe snufjes voor kinderen. Ga op ontdekkingstocht door het nieuwe museum. Wanneer gaan jullie een kijkje nemen?

Belevingspark Cactus Oase

Hebben jullie al kennis gemaakt met Anny Cactus? Zij neemt je mee op reis door het Wilde Westen. Een bezoek aan de Cactus Oase is Ruurlo staat garant voor een gezellig dagje uit. Beschilder je eigen potje en loop de Wild West route.

WO2 route app

Met de nieuwe route app Historische Routes Overijssel stel je zelf een route samen langs de plekken waar je de Tweede Wereldoorlog in Overijssel nog steeds kunt ontmoeten. Ontdek de Tweede Wereldoorlog in Overijssel.

Tokkelen en abseilen

Wij ontdekten pas een hele toffe activiteit, net over de grens in Bad Bentheim: abseilen en tokkelen in een steengroeve in het Bentheimer Wald, onder begeleiding van enthousiaste instructeurs van Adventure King. We wandelen hier regelmatig en hadden het weleens gezien, maar wisten niet dat je dit ook met kinderen kan doen. 

Win een museumkidskaart

Gratis toegang tot alle musea? Yes please! Win een Museumkaart voor jouw kind. Elke maand geeft Museumkids kaarten weg! Zo kan je meer dan 400 musea in Nederland gratis bezoeken. Te gek voor de vakantie!

NIEUW: SKATE4daagse

Van 30 aug t/m 5 sept vindt de allereerste SKATE4daagse plaats; 4 dagen lekker de weg op om over het asfalt te rollen samen met je kind of het hele gezin, hoe leuk! Download de gratis Sprint app om mee te doen aan de SKATE4daagse.

Best gelezen blogs


Volg Kidsproof Twente voor meer uitjes en tips! En check vooral ook onze uitagenda!

Fijne zomervakantie!
Liefs, Lotte Naar de website