icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

17 leuke apps en sites om thuis door te leren

7 april 2020
Hoe lang zou de scholensluiting duren? Hopelijk is het na 6 april voorbij, maar we weten het niet. Hier in huis hebben ze een flinke stapel huiswerk meegekregen, maar daarnaast zijn er ook nog héél veel leuke sites en apps waar kinderen online kunnen leren!
Apps en sites voor thuisstudie

1. Heutink voor thuis https://www.heutinkvoorthuis.nl/ 

Nu schooltijd en vrijetijd door elkaar lopen, ben jij opeens ouder en leerkracht tegelijk. Weet je niet waar te beginnen. Heutink voor thuis beidt laagdrempelige educatieve spelletjes met cijfers en letters. Op hun website kun je de spellen bestellen voor thuis én vind je handige thuistips. 

2. Juf Jannie – vanaf 3 jaar https://www.jufjannie.nl/apps/ 

Juf Jannie heeft verschillende apps ontwikkeld, waarmee kinderen vanaf 3 jaar leren om letters te herkennen, cijfers te herkennen, lezen, rekenen, tafels oefenen en meer. Ze kunnen dit helemaal zelf doen op een tablet of telefoon. Heel duidelijk en overzichtelijk en een leuke app voor jonge kinderen. Het zoontje van onze collega Klazien vindt het erg leuk om te doen! 

3. Junior Einstein https://www.junioreinstein.nl/

Via de websites rekenen-oefenen.nl, taal-oefenen.nl, topo-oefenen.nl, de-tafels-oefenen en verkeer-oefenen.nl kun je een paar vragen per dag gratis oefenen. Als je lid wordt (75 euro per jaar) krijgt je kind onbeperkt toegang tot alle oefeningen van alle vakken en alle groepen. Heerlijk overzichtelijk ingedeeld! 

4. Redactiesommen.nl https://www.redactiesommen.nl/ 

Een gratis website om verhaaltjessommen te oefenen (met reclame). Je kunt per groep een niveau (1, 2 of 3 sterren) kiezen voor de oefeningen. Als ouder kun je op deze website ook werkbladen aanmaken en die aan je kind geven. 

5. Spellingoefenen.nl https://www.spellingoefenen.nl/ 

Een gratis website vol met leuke spelletjes om spelling te oefenen (met reclame).

6
. Gynzykids https://www.gynzykids.com/#/nl-nl/leerling/index/huiswerk 

Een gratis website met leuke spelletjes om woorden en tafels te oefenen.  

7. Tafels oefenen https://www.tafelsoefenen.nl/ 

Een gratis website waarop je met heel veel verschillende spelletjes de tafels kunt oefenen (met reclame). Zo ben je helemaal klaar voor de tafeltoets! 

8. Squla
https://www.squla.nl/home-nl 

Vanuit school hebben ze onze kinderen een gratis login gegeven voor Squla. Je kunt er alle schoolvakken mee oefenen. Kinderen werken in niveaus en je krijgt als ouders een verslag van wat ze hebben gedaan. Per maand voor 11,95 euro, of een heel jaar voor 95,40 euro; inclusief gratis koptelefoon. 

9. Juf Melis https://www.jufmelis.nl/ 

Fijne site met heel veel (gratis) oefeningen voor Nederlands grammatica, spelling, werkwoordspelling en woordenschat voor bovenbouw kinderen. Er is een betaalde module voor meer oefenmateriaal. 

10. Juf-milou https://www.juf-milou.nl/ 

Mogen jouw kids ook niet de volle 3 weken op jouw computer? Print dan wat werkboekjes en bladen uit van juf milou. Gratis te downloaden, nu bijvoorbeeld een leuk ‘lenteboekje’ voor groep 7 en wat dacht je van een pokemon boekje?

11. School TV https://schooltv.nl/ 

Even chillen? Op schooltv.nl geef je de leeftijd van je kind aan en kan hij of zij educatieve filmpjes kijken! 

12. Ambrasoft https://ambrasoft.nl/ 

Werkt jouw school met Ambrasoft van Noordhoff? Dit is gratis, als je via school een activatiecode krijgt. Je kunt rekenen en taal op je eigen niveau oefenen in allerlei leuke spelletjes. Onze kinderen vinden dit erg leuk om te doen. Ze kunnen zo per onderdeel extra oefenen als ze iets moeilijk vinden. Het is overzichtelijk en duidelijk. En héél fijn: ze kunnen er helemaal zelfstandig mee aan de slag. 

13. Wrts https://wrts.nl/ 

Leert jouw kind al Engels op school? Via deze site kun je woorden leren. Er staan standaard woordjeslijsten in, maar ouders en kinderen kunnen die zelf aanpassen. De kinderen van collega Sherida vinden het in elk geval veel leuker om dit via deze site te leren dan op papier. 

14. Thuis naar school https://www.thuisnaarschool.nl/ 

Een nieuw initiatief van het Nederlands Instituut voor Cultuureducatie. Hou de website in de gaten voor updates. 

15. Scratch https://scratch.mit.edu/ 

Dat is pas nuttige schermtijd: thuis leren programmeren voor kinderen! Met Scratch kunnen kinderen vanaf 8 jaar zelf interactieve spellen en animaties programmeren. Leuk, ze hebben ook een app en een speciale junior versie (5+): https://www.scratchjr.org/ 

16. Smartgames https://www.smartgames.eu/nl 

Laat die hersens maar kraken! SmartGames staat bekend om zijn logische denkspellen én geschikt voor veel leeftijden. Check de site om de spellen online aan te schaffen. 

17. Zwijssen https://www.zwijsen.nl/kinderspellen 

De leerzame spellen van Zwijssen voelen bijna niet als leren. In de spellen kom je bekende karakters tegen zoals Woezel en Pip én Dolfje Weerwolfje. Handig: al voor kinderen vanaf 3 jaar. Op de website kun je de fysieke spellen bestellen voor thuis. 

Hopelijk steken ze er wat van op. Heel veel succes!
 

Tip: Ook NPO ZAPP speelt in op de ontwikkelingen. Zij hebben de programmering aangepast.