Ons bezoek aan Funzone Enschede

9 mei 2022
Een binnenspeeltuin én een trampolinehal onder een dak, de perfecte combinatie! In deze blog nemen wij je mee naar Funzone Enschede, ook wel bekend als Avontura en Krazy Kangaroo. Om een goed oordeel te kunnen vellen over Funzone nam ik, naast mijn eigen kinderen van 10 en 12, ook mijn neefje van 5 mee.
Funzone Avontura en Krazy Kangaroo
Funzone Enschede bestaat uit binnenspeeltuin Avontura en trampolinepark Krazy Kangaroo. Het voordeel van deze combi is dat er voor alle leeftijden wat te doen is en je zo op de sokken van de ene naar de andere hal kunt lopen.

Met 3 hyperactieve kinderen in de auto reed ik op een zaterdagmiddag naar Enschede. Onderweg hadden we al de grootste lol, alle voertuigen die we tegenkwamen werden besproken. Van mooi tot lelijk en van groot tot klein. Zo ging het mooi snel, we waren er binnen no-time!

We hadden online gereserveerd voor een middag Avontura en tussentijds een uur springen bij Krazy Kangaroo. Zo hadden we voor ieder wat wils. Even melden bij de receptie, bandje om de pols voor Krazy Kangaroo en gaan met die banaan. De kinderen kozen ervoor eerst een uurtje te jumpen, dus we volgden de bordjes naar links. Snel de schoenen uit, in de speciale kast opbergen en springsokken aan.

Krazy Kangaroo schoenen uit

Ben en Yfke kennen Krazy Kangaroo inmiddels, maar hun neefje was hier nieuw. Hij keek z'n ogen uit en moest even op gang geholpen worden. De aantrekkingskracht van de trampolines deden hun werk. Voor ik het wist, stond ook hij vrolijk te springen.

Zelf wist ik ook niet waar ik kijken moest. De kinderen renden van hot naar her. Alles werd uitgeprobeerd, van de basketbal en de lange trampolines tot de schuimblokken en het ninja parcours. Ook ik moest eraan geloven, toen ik door mijn zoon werd uitgedaagd voor een potje 'worstelen' op de balk. Gelukkig heb ik dat potje gewonnen. Ik weet namelijk niet of ik ooit nog uit die schuimblokken was gekomen...

Krazy Kangaroo

Waar je met een kind onder de 8 eerder gebruik moest maken van de Kidsjump, mag deze nu ook op de andere uren gewoon komen springen bij Krazy Kangaroo. Als er maar een begeleider bij is (deze mag gratis mee naar binnen). Wel zo fijn als je kinderen in verschillende leeftijden hebt.

Na een uurtje springen en ravotten raakten ze toch best een beetje vermoeid. Ze hadden alledrie rode wangetjes en ik zag hier en daar wat zweetdruppeltjes. Tijd voor een ijsje dus, even afkoelen! 

Nadat ze wat waren afgekoeld, konden we naar de volgende locatie: Avontura. Met de schoenen in de hand, op de sokken, ideaal! Als je hier de laatste tijd niet bent geweest, moet je echt weer een keer gaan kijken. Ze hebben nieuwe meubels, wat het voor (groot)ouders ook een stuk aangenamer heeft gemaakt. Vanaf je zitje (je kunt kiezen om hoog of laag te gaan zitten) heb je perfect overzicht over de hal. Er liggen tijdschriften en op alle tafels staan bakjes met kleurpotloden.

naar Avontura op de sokken

Waar de jongste meteen een fietsje confisceert, zie ik de oudere twee een tijd lang niet terug. Zij zijn in het grote klimtoestel verdwenen en ik zie ze alleen af en toe van een van de vele glijbanen af roetsjen. Op een gegeven moment komen ze alledrie langsfietsen om te zeggen dat ze dorst hebben. Ik was hier al op voorbereid en had in de tussentijd een kan ranja en een kop koffie gehaald. Veel tijd voor rust was er niet, er was nog zoveel te ontdekken!

Ondertussen had ik er een tijdschrift bijgepakt en zat heerlijk te lezen, terwijl er af en toe een kind langskwam voor wat drinken of het aankondigen van een plaspauze. Dat is bij Avontura zo fijn, zelfs de kleinsten kunnen er prima alleen rondrennen. En ik had natuurlijk het voordeel dat de oudere kinderen de jongste wel een beetje in de gaten hielden.Van al dat spelen kregen ze op een gegeven moment wel honger! Ik bestelde friet met snacks, dat ging er wel in. Een kan ranja ook nog wel. En dus een toiletbezoekje ook nog wel... Eigenlijk vond ik het daarna wel mooi geweest, maar de kinderen waren nog lang niet uitgekeken! Vooruit, ze mochten allemaal nog 2 dingen kiezen die ze echt nog graag wilden doen en daarna echt naar huis. 

De jongste wilde heel graag nog even in de caravans, terwijl de oudste 2 liever nog een keer van de glijbaan met de sleetjes gingen. Nog één rondje fietsen én nog éééén keer met de banden van de glijbaan. Daarna was het echt tijd om naar huis te gaan. Ik denk dat ze zich nog wel een paar uur hadden kunnen vermaken. Maar ja, aan alles komt een eind. 

De terugreis verliep ook snel, maar dan een stuk rustiger. Ze waren allemaal uitgeteld en hebben die nacht heerlijk geslapen!