icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

Bezoek aan de Vliegfabriek

11 juli 2020
Yes…vakantie! We gaan nog wel een weekje weg, maar zijn verder gezellig thuis. Nou ja…gezellig…het weer zit ons nog niet echt mee deze eerste vakantieweek. We plannen alvast wat uitjes, zodat de kinderen iets hebben om zich op te verheugen.
Nieuwe tentoonstelling De Vliegfabriek

Een van die uitjes is een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling De Vliegfabriek bij De Museumfabriek in Enschede. We gaan altijd graag naar dit museum, omdat het zo ontzettend kidsproof is! De kinderen weten er inmiddels de weg. Toch moeten ze nu even opletten. Met stickers op de vloer wordt een looproute aangegeven, zodat je niet te dicht bij de andere bezoekers in de buurt komt.

Wunderkammer

Bij de kassa krijgen we een paspoort, dat natuurlijk eerst even ingevuld moet worden. Daarna via het donker naar de mammoet en de Wunderkammer. Ook dat blijft een indrukwekkende tentoonstelling, die nog de hele zomer te zien is!

De Vliegfabriek

Vervolgens natuurlijk snel door naar de nieuwe tentoonstelling De Vliegfabriek, die deze zomervakantie in het museum te zien is. Hier kun je alles leren over vliegen. Van de gebroeders Wright, die het eerste gemotoriseerde vliegtuig ontworpen, tot de vleugels van een vogel. De kinderen staan gebiologeerd te kijken naar de zwart-wit filmpjes die op de schermen getoond worden over de eerste vliegtuigen. Van mannen met eigen geknutselde vleugels tot vliegtuigjes die van een berg te pletter vallen. Erg interessant om te zien hoe het allemaal begon! De grote replica van de Wrightflyer is echt imposant, maar de kinderen hebben meer oog voor de vleermuizen en vlinders, die eronder liggen.

Makerspace

Toch blijft de Makerspace voor de kinderen het leukste gedeelte van het museum. Deze is nu volledig coronaproof ingericht d.m.v. schermen over het midden van de tafels en de begeleiders staan ook veilig afgeschermd. Speciaal voor De Vliegfabriek kun je uit verschillende knutsels kiezen die met vliegen te maken hebben. Deze keer kiezen de kinderen voor het knutselen van hun eigen Bibberbotje! Door middel van de duidelijke omschrijving kunnen ze hier helemaal zelf mee aan de slag, met af en toe een heel klein beetje hulp. De versiersels nemen we mee naar huis. Daar toveren ze het Bibberbotje om tot een prachtige vlinder!

Van 4 juli t/m 30 augustus staat De Museumfabriek in het teken van De Vliegfabriek.

Naar de website