icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Corona | welke kinderuitjes kunnen weer?

2 juni 2020
CORONA-UPDATE Na de versoepeling van de corona-maatregelen zijn steeds meer kinderuitjes weer mogelijk en open. Bekijk ons overzicht van locaties voor kinderen die weer open zijn. Zo kun je er weer een keer samen met je kinderen op uit!
CORONA | Welke kinderuitje zijn weer open?

ACTUELE CORONA INFORMATIE

Er gaan gelukkig steeds meer uitjes, horeca & andere handige adresjes weer open. Je herkent ze aan het roze vlaggetje met "weer open". 

Wij hebben contact met veel van deze partijen en we willen jullie graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de uitjes die (weer) open zijn. We werken deze informatie continu bij. Hieronder een overzicht.

TIP: check áltijd eerst de website/facebookpagina voordat je ergens naartoe gaat!

Restaurants

De meeste eet- en drinkgelegenheden mogen per 1 juni weer open met inachtneming van de coronamaatregelen. Ook de terrassen mogen dan weer open! Reserveer bijvoorbeeld een tafeltje via Terrasjeboeken.nl. Er is nog steeds in veel plaatsen afhaal- en bezorgservice, bijvoorbeeld in Enschede en Hengelo.

IJssalons

Het is er echt weer voor: samen een ijsje halen! Veel ijswinkels zijn nu - met aangepaste regels - open, zodat je jouw favoriete ijsje toch kunt kopen! Wat is jouw lekkerste ijsje? Softijs, schepijs, room ijs, zelfgemaakt ijs of toch waterijs? Pak de fiets of de auto en rij samen naar je favoriete ijswinkel, ijskraam of ijsboer!

Musea

Op 1 juni gaan veel musea in Nederland weer open, maar met een beperkt aantal bezoekers tegelijk. Sommige musea bieden nu al de mogelijkheden tot online reserveren, bijvoorbeeld De Museumfabriek. Veel musea bieden nu nog leuke kinderactiviteiten online aan. Neem een kijkje in onze Eropuit categorie, die is namelijk omgetoverd tot THUIS categorie en daar zijn al deze leuke activiteiten genoemd. Ze zijn te herkennen aan het groen vlaggetje Thuis. Het roze vlaggetje WEER OPEN geeft aan dat deze (snel) weer open zijn.

Kinderfeestjes

Veel feestjes in de buitenlucht zijn weer mogelijk, maar vaak zonder horeca. Denk bijvoorbeeld aan:
- Je Leukste Graffiti 
- Outdoor Challenge Park

Binnenspeeltuinen

Langzaam gaan er weer een aantal binnenspeeltuinen open. Hof van Eckberge is weer open voor publiek, uiteraard helemaal corona-proof. Avontura Twentehallen en Monkey Town Enschede kunnen (op reservering) weer bezocht worden en de Flierefluiter in Raalte is ook weer geopend!

Speeltuin, speelpark en klimpark

De wijkspeeltuinen zijn open en vrij om te bezoeken. Klimpark Avatarz is weer geopend voor publiek. 

Boswandelingen

Boswandelingen en bijhorende natuurspeeltuinen zijn goed te bereiken en veelal coronaproof voor een ommetje in de frisse lucht, mits je rekening houdt met de geldende maatregelen. Bekijk hier onze favoriete boswandelingen!

Zwembaden in Twente

De zwembaden gaan langzaam ook weer open in en rondom Twente. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Binnenkort openen de openlucht zwembaden ook weer. Heb jij ze al allemaal ontdekt?

Film en theater

De bioscopen en meeste filmhuizen in Twente zijn per 1 juni 2020 weer voorzichtig open met inachtneming van de coronamaatregelen. De theaters blijven voorlopig nog dicht.

Bibliotheek

De meeste bibliotheken in Twente hebben de deuren weer geopend voor het lenen van boeken.

Bootje huren

Zin om even op het water te zijn? Bij Mölke in Zuna kan je terecht voor het huren van een fluisterbootje. Via Adventure King kun je ook een leuke kanotocht maken samen. Aanrader!

Foutje ontdekt of heb je leuke aanvullingen, mail ons dan, dat waarderen wij enorm: twente@kidsproof.nl.

Liefs Lotte

P.s.: Check hier welke uitjes het "Weer open" vlaggetje hebben gekregen: Naar de website