Met de bus op pad in Twente

14 juli 2022
Ook zo’n zin in… de zomer? Deze zomervakantie gezellig samen op pad? Neem dan eens de bus, voor veel kinderen al een uitje op zich! Dit zijn onze favoriete zomeruitjes die je met de bus kan bereiken.
Twents zomerdeals

Een uitje met de bus vinden de meeste kinderen echt fantastisch. En ik ook, want het scheelt mij parkeerkosten én een bloedhete auto aan het einde van de dag.

Kidsproof zomervakantietip: voor een dagkaart betaal je in de zomer maar €6,- per persoon (in plaats van €12!) en voor €1,- mogen kinderen ook mee. Hiermee kan je door heel Twente reizen met de bus. Maak je er gelijk een road trip van. Dus kom maar op met die leuke uitjes! En voor €49,- reis je een hele maand onbeperkt met de bus. 

Dit zijn onze favoriete zomeruitjes in Twente, die je met de bus kunt bereiken:

Oyfo techniekmuseum

Dit museum ligt op 10 minuutjes lopen van het station en is onwijs kidsproof! Met de nieuwe glijbaan roetsj je zo van boven naar beneden. In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je d.m.v. diverse leuke spelletjes en opdrachten wat techniek in ons leven betekent.

Zero55

Bij Zero55 in Enschede kunnen kinderen én volwassenen zich helemaal uitleven met elektrisch karten, lasergamen en nog veel meer stoere games. De perfecte hotspot voor als het weer wat tegenvalt of als je juist de airco op wilt zoeken!

Zero55

Torenbeklimming in Oldenzaal

Combineer een bezoek aan Oldenzaal met de beklimming van de imposante Plechelmustoren. Daarna het je natuurlijk wel een ijsje verdiend én een drankje op het terras.

Funzone Enschede

Bij Funzone Enschede, voorheen Avontura Twentehallen, ben je bij een van de grootste indoor speelparadijzen van Enschede beland. Overal waar je kijkt zie je speelpleinen, elk met hun eigen thema. Hier hebben kinderen gegarandeerd een hele dag speelplezier. En je kunt zo op de sokken van het speelparadijs naar de trampolinehal!

Museum Buurtspoorweg

Met de bus naar de trein, hoe grappig is dat?! Ga naar Museum Buurtspoorweg en bezoek de stations in Boekelo en Haaksbergen waar veel is te beleven, te leren en te zien. Uiteraard kan een ritje met de stoomtrein niet ontbreken.

Museum Buurtspoorweg

De Sallandse Heuvelrug

In dit prachtige natuurgebied van Staatsbosbeheer is genoeg te doen en te beleven! Wandelen? Pff, even geen zin zeker? Spannender is het om te zoeken naar kabouters. Of sporen te volgen met Joep de Eekhoorn. Op de Sallandse Heuvelrug is genoeg te speuren.

Plan je reis

Op pad met de bus? Plan je reis makkelijk en snel met de reisplanner van Twents! Met de zomerdeals reis je in de zomervakantie extra voordelig met de bus of regionale trein.


Tip: hier heb je nog meer inspiratie voor uitjes in de zomervakantie in Twente!

Ook zo'n zin in... de zomer?

Liefs Lotte

Naar de website