Eropuit met mijn meiden in Twente

11 mei 2020
Regelmatig trekt gastblogster Elke erop uit met haar meiden. Lees hier haar favoriete klim- en speelplekken!
'De grote zandbak' - Het Lutterzand
‘Er ligt tussen Dinkel en Regge een land, ons schone en nijvere Twente. Het land van den arbeid, het land der natuur!’ Dit is het begin van het Twentse volkslied.
 
En dat die natuur prachtig is weet ik uit eigen ervaring. We vinden het heerlijk om er met de meiden op uit te gaan. Er zijn in Twente ook zoveel leuke plekjes waar je geweldig kunt wandelen en spelen. Onze favoriete plekjes zijn Het Hulsbeek, Het Lutterzand en Het Springendal.
 
Recreatiepark Het Hulsbeek
Wie wel eens op Het Hulsbeek in Oldenzaal is geweest weet dat je daar veel meer kan dan alleen wandelen. Onze zondagmiddag begint bij de kabelbaan, het beste bereikbaar vanaf parkeerplaats 1. De meiden roetsjen gillend vele malen van de kabelbaan, die aan de start van het speelbos staat. In het bos achter de kabelbaan kan volop geklauterd worden. Er staan wel 20 speeltoestellen (vooral bruggetjes) die de loop van de beek volgen.
 
 
Na een aantal avontuurlijke hindernissen komen we bij een hoge glijbaan. De jongste moet wel even een handje geholpen worden, maar vindt het geweldig. We lopen verder langs de vijver. Met de laarzen in het water proberen we vissen te vangen met onze hengels van takken. Onderweg komen we nog langs de speeltuin, het klimcircus, de skatebaan en een gezellig plekje om even bij te tanken met een kopje koffie. Moe maar voldaan komen we na dik 2 uur wandelen, spelen en genieten weer bij onze auto. Het was een topmiddag!
 
Het Lutterzand
Het Lutterzand staat bij ons thuis bekend als ‘de grote zandbak’. Als het zonnetje schijnt gaan we gewapend met onze schep en emmer graag een middag naar deze fantastische plek. Vanaf de parkeerplaats bij  ‘Paviljoen ’t Lutterzand’ wandel je langs de Dinkel naar de prachtigste plekjes, waar je te gekke zandkastelen kunt bouwen en van de steile hellingen kunt glijden.
 
Op het open veld middenin het Lutterzand kan er worden gevoetbald of worden geklommen in de bomen. Groot en klein vermaakt zich hier prima! Mochten de kinderen na een middag bouwen, klimmen en glijden nog niet moe zijn, dan heeft het restaurant ook nog een leuke speeltuin.
 
Het Springendal
Een andere plek waar we graag komen is het Springendal. Een schitterende natuurgebied net achter Ootmarsum. Je kunt vanaf een aantal parkeerplaatsen diverse wandelroutes volgen. Wij wandelen vaak naar ‘De Bronnen’ dat goed aangegeven staat. Bij ‘De Bronnen’ aangekomen zijn vooral de stapstenen in het water een groot succes. Met of zonder hulp proberen onze meiden met droge voeten de overkant te halen. Steeds opnieuw gaan ze de uitdaging aan.
 
Op het Springendal staan overal bankjes om uit te rusten of te genieten van de prachtige omgeving. Kids die van klimmen houden kunnen dit naar hartenlust op de boomstammen die overal langs de wandelpaden liggen. De afgezaagde boomstammen zijn ook zeer geschikt voor het geven een voorstelling!
 
 
Havezathe Het Everloo
Bijna in onze achtertuin ligt Havezathe het Everloo mét een prachtig bos! Als de school uit is, nemen we vaak vriendinnetjes mee voor een rondje door dat bos. We gooien takjes in de beek, spelen verstoppertje en schommelen op één van de schommels die midden in het bos hangen. In het weekend kun je na bijvoorbeeld een speurtocht 'Speuren naar vogelkasjes' terecht bij Havezathe het Everloo voor een hapje, drankje of een lekker ambachtelijk ijsje.
 
 
Groetjes Elke
 
Ps.: meer leuke eropuit tips in Twente vind je in de categorie Eropuit en de Uitagenda!