Kidsproof blogTerug

10x Eropuit tips voor de voorjaarsvakantie

14 februari
Joepie! De voorjaarsvakantie is weer in zicht. De vakantie duurt slechts een weekje, maar er is weer zóveel te doen in Twente! Van museumbezoek tot carnavalsoptocht en van tubing tot lammetjes aaien, de kids zullen zich echt niet vervelen.

Uitrazen bij Monkey Town

Ga deze vakantie lekker klimmen, rennen, springen, glijden en lasergamen bij Monkey Town Enschede! In de voetbalkooi kunnen je kids een lekker potje voetballen en de trampolines nodigen zeker uit tot veel springplezier.

"Homey, doe de lamp aan!"

Hoe cool is het om apparaten in huis gewoon met je stem aan te sturen? Wil je dat leren? Huisrobot Homey helpt je daarbij. Ga deze voorjaarsvakantie naar een maakplaats bij jou in de buurt en doe mee aan de workshop 'Happy' in je huis!

Technische doepakketjes

In de voorjaarsvakantie kun je bij Oyfo Techniekmuseum aan de slag met doepakketjes, er is een Doe- & draaidag en er is een fototentoonstelling over ‘Boeren en Telers’. Ook is dit leuke museum in de vakantie extra geopend.

Tubing bij Skicentrum Moser

Ga je niet op wintersport, maar heb je wel zin in een actieve vakantie, lekker in de buitenlucht? Trommel al je vriendjes en vriendinnetjes op en ga naar Skicentrum Moser voor een afdaling van het Fun Tubing parcours.

Op stoom bij de Museumfabriek

We kennen allemaal wel de witte wolken uit de schoorsteen van een fabriek of een oude stoomlocomotief. Maar hoe ontstaat die stoom nou eigenlijk en wat kun je ermee? In De Museumfabriek leer je deze vakantie wat stoom is. Ben je meer van de kunst? Geef je dan op voor een workshop knippen als Matisse of tekenen als Picasso bij Rijksmuseum Twenthe.

Museumkids zoekt Museuminspecteurs!

Als Museuminspecteur bepalen kinderen zelf wat ze van een museum vinden. Vul tot en met 1 maart een inspectie in op Museumkids.nl of in de app en maak kans op een groot knutselpakket.

Vier je feestje bij ZERO55

Race met elkaar tussen sterren en planeten en neem het met elkaar op tegen powerpods in de Lasertag Arena. Of combineer Lasertag met een potje bowlen of midgetgolfen. Het kan allemaal bij ZERO55 in Enschede.

Met z'n allen in de polonaise!

Daar komt de bonte stoet van carnavalswagens weer aan! Het kan niet gek genoeg allemaal. Ben jij ook zo benieuwd wat ze er dit jaar weer van gemaakt hebben? Wij hebben de leukste optochten in Twente op een rijtje gezet. Weet jij al welke je gaat bezoeken?

Gratis Disney+ op proef

Pocahontas, Frozen, Marvel... zijn jouw kinderen ook zo dol op Disney films en series? Die van ons wel! En nu allemaal verzameld op Disney+. Dus als je even een chilldagje hebt: hiermee weet je zeker dat ze leuke én passende films kijken. Tijdelijk gratis, dus schrijf je snel in!

Lammetjesdagen

Zo schattig, die lammetjes! Ze worden alweer geboren en jij kunt ze aaien...

Stoere tijger

Maak van je kind een stoere leeuw of tijger met deze schminktips.

Feestelijke krans

Super vrolijk voor een kinderverjaardag of voor carnaval, deze feestkrans!
Of blijf je liever thuis?

Deze tips zijn natuurlijk maar een greep uit de bómvolle uitagenda! Heb je helemaal geen zin om eropuit te trekken en wil je lekker thuis blijven? Neem dan eens een kijkje in onze DIY vol met leuke knutseltips, baktips, schminktips (alvast oefenen voor carnaval) en kinderrecepten! 

En dit is uiteraard nog láng niet alles! In onze Kidsproof-Uitagenda verzamelen we alle voorjaarsvakantie-uitjes in Twente.

Wil je tips met ons delen? Mail ons dan via twente@kidsproof.nl.  

Fijne vakantie!

Lotte

TIP: volg ons op Facebook voor de dagelijkse eropuit tips! Krijg jij onze gratis, maandelijkse nieuwsbrief nog niet in je mailbox? Meld je direct even aan! Ben jij ook altijd als eerste op de hoogte van leuke tips en acties!