Happy Stones!

2 februari 2021
Het begon voor Elke met een berichtje op de groepsapp van de middelste dochter. Een enthousiaste ouder plaatste daar een berichtje met foto en een link naar een Facebooksite over Happy Stones. Daarbij stelde ze de vraag of dit niet iets voor ons mooie dorp Rossum zou zijn. Een aantal ouders reageerde gelijk enthousiast op dit berichtje. Zo onstond Happy Stones Rossum.
Happy Stones
Door het berichtje was ik nieuwsgierig geworden. Ik ging zoeken naar de betekenis van Happy Stones en dat sprak ook mij gelijk aan. De combinatie van creatief bezig zijn, een ommetje maken én onderweg ook iets ‘te doen’ hebben vind ik een hele fijne. En zo gingen we bezig met onze eerste steen.

Uit de tuin haalden we een ronde steen die we mooi rood maakten. Met een paar stippen, een koppie met oogjes en wat zwarte lijnen werd het een lieveheersbeestje. We spoten de steen in met blanke lak en zochten samen een plek in het dorp voor deze steen. De grote keien op het dorpsplein bleken de ideale verstopplek. We maakten nog snel een foto en plaatsten deze op de (inmiddels gemaakte) Facebooksite Happy Stones Rossum.

happy stone

Toen we zondagmiddag weer langs de plek wandelden, lag de steen er nog. Maandagmiddag was dit niet meer het geval. Onze steen was weg! Juul snapte er niets van en begon hartverscheurend te snikken. Gelukkig hadden we samen al een tweede steen gemaakt (en verstopt) en kon ik haar daarmee afleiden.



We zijn zeer benieuwd waar ‘ons’ lieveheersbeestje weer opduikt in het dorp en welke stenen we nog meer gaan vinden in het mooie Rossum! We hebben onze tweede steen een heel mooi plekje gegeven in het dorp. Wie zal ‘m vinden?
Meer informatie over Happy Stones vind je op de Facebooksite van Happy Stones en Happy Stones Rossum.

Groetjes Elke

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.