Kerstmarkt in de dierentuin

12 december 2019
Sinterklaas is weer het land uit, dus het hele huis mag nu zo snel mogelijk in kerstsfeer worden gebracht. Gezellig ’s avonds de lichtjes aan en de kerstboom in het middelpunt van de belangstelling. En als je in Twente woont, kan een bezoekje aan de kerstmarkt natuurlijk niet ontbreken.

Nu komen we in Twente inmiddels aardig in de buurt, maar een kerstmarkt in Nederland kan toch echt nog niet tippen aan die in Duitsland. En dat is het fijne aan het wonen in de grensstreek. Vanaf Oldenzaal is het slechts 20 minuutjes rijden naar de Duitse grens.

Voor een gezellige kerstmarkt kun je natuurlijk naar Keulen of Münster rijden, maar wist je dat er veel dichter bij huis ook een hele sfeervolle kerstmarkt te vinden is? En dat is er ook nog een die zeer geschikt is voor een bezoekje mét kinderen. De dierentuin in Nordhorn organiseert namelijk ieder jaar een kerstmarkt tussen de dieren.

De kerstmarkt is ontzettend populair. Vorig jaar kwamen er meer dan 30 duizend bezoekers op af. Dat hebben wij ook gemerkt. Om de drukte enigszins te vermijden dachten we slim te zijn door op een dinsdagmiddag af te reizen naar Nordhorn. Ook die dag was het gezellig druk. 

De route van de ingang naar de kerstmarkt was al prachtig verlicht met mooie sterren in de bomen, lampjes langs de omheining en vuurkorven. We kwamen al goed in de stemming, laat dat maar aan de Duitsers over. Op de kerstmarkt tussen de historische gebouwen staan allemaal houten huisjes, waar veel handwerkspulletjes worden aangeboden. Ook alle gebouwen zijn uitbundig verlicht.     

We lopen een rondje langs de leuke stalletjes en steken een kaarsje aan in de ‘levende’ kerststal, waar uiteraard een echte ezel te vinden is. Als de kinderen het koud krijgen, duiken we even de ‘herberg’ in, waar we warme chocolademelk met slagroom kunnen drinken om het gezellige haardvuur. Als we weer een beetje zijn opgewarmd, kopen we bij een van de eetkraampjes nog een hartvormige wafel. Heerlijk! Inmiddels is het donker geworden, waardoor alle mooie verlichting nog beter tot z’n recht komt. Nadat we het rondje langs de kraampjes hebben afgemaakt gaan we weer naar de uitgang. Dit kon weleens een nieuw jaarlijks uitje worden!

 
Wil je de kerstmarkt bezoeken?
De kerstmarkt in Tierpark Nordhorn is van vrijdag 6 december tot en met zondag 15 december, in het weekend vanaf 11.00 uur en op werkdagen vanaf 16.00 uur. Publiek is welkom om naar binnen te gaan tot 19.00 uur. Entree voor de kerstmarkt is 3 euro. De opbrengst gaat naar het panterverblijf in aanbouw.

Kinderen kunnen zich aanmelden om koekjes te bakken en op de beide zondagen is de kerstman aanwezig. Op de zaterdagen worden kerstverhalen voorgelezen terwijl de imkers laten zien hoe waskaarsen worden gemaakt.Kijk ook eens op de website van Geheim over de Grens