Wat een feest met Studio LiVE bij Pannenkoekhoes De Stroper!

15 maart 2018
Een tijdje geleden hadden Fien en ik de eer om een nieuwe samenwerking tussen Pannenkoekhoes De Stroper en Studio LiVE te testen. Zonder echte jarige mochten we een kinderfeestje uitproberen.
Het feestje begon al toen ik Fien en een aantal vriendjes/ vriendinnetjes ophaalde van school. Ze hadden enorm veel zin aan de middag. Enthousiast kletsend en lachend renden ze naar ons huis. Direct stapten we in de auto om richting De Lutte te rijden. Onderweg werd volop gespeculeerd over het feestje én de pannenkoek die gegeten ging worden. In al mijn enthousiasme nam ik al een afslag te vroeg en draaide daarom extra feestelijk de parkeerplaats van Pannenkoekenrestaurant de Stroper op.

Bij het zien van de speelplek buiten, stormden Fien en co de auto uit. Verlekkerd bleven ze achter het hekje staan; wij gingen eerst naar binnen. We werden heel hartelijk ontvangen door Linda van Studio LiVE en Catharina van Pannenkoekhoes De Stroper. Ze wezen ons de plek voor de jassen en begeleidden ons naar de feestlocatie. In het achterste zaaltje stonden er twee tafels klaar voor ons. Eén tafel voor het knutselgedeelte van de middag en de andere tafel was feestelijke gedekt voor het eetgedeelte van de middag. De knutseltafel was ook voorzien van ranja en etagères met snoep en lekkers. Daar wisten de feestgangers wel raad mee. Er werd heerlijk gesmuld en gekletst met elkaar. Jammer dat we geen echte jarige bij ons hadden, cadeautjes werden er niet uitgepakt.

Linda van Studio LiVE had twee knutselwerkjes voorbereid. De dromenvanger (voor de meiden) en de pijl & boog (voor de jongens) lagen al klaar. Ook hingen er twee prachtige voorbeelden ter inspiratie aan de muur. Op tafel stonden allerlei materialen klaar waarmee geknutseld kon worden. Na een korte uitleg gingen de kinderen snel aan de slag. De dromenvanger werd versierd met allerlei soorten en maten kralen, veren en mooie gekleurde linten. Er was volop keuze in materiaal voor de dromenvanger. Ook de spullen voor de pijl & boog waren ruim voldoende aanwezig. De jongens kozen elk hun eigen stof en lint om de pijl & boog mee te versieren. De hulp van een paar volwassen handen was af en toe wel nodig. Gelukkig was Linda er ook de hele middag om hulp te bieden en creatieve suggesties te geven.



Na een klein uurtje werd er even gepauzeerd in de buitenspeeltuin. Het was koud op onze testdag, maar ook met koud weer is de speeltuin zeer geschikt om even uit te razen. De pijl & boog werden alvast uitgeprobeerd en de meiden speelden op de trampoline, het speelhuis met glijbaan en het duikelrek. Eventjes mochten ze van de jongens ook schieten met de pijl & boog. Na een kwartiertje spelen gingen we weer naar binnen om onze knutselwerkjes af te maken. Linda maakte nog een mooie foto van de eindresultaten en nadat er opgeruimd was kon er binnen gespeeld worden. De sfeervol ingerichte speelhoek viel in de smaak. Ook de kleurplaten die op tafel lagen werden door ons testteam geprobeerd én goedgekeurd!

Al gauw werden de pannenkoeken (met een kleine attentie) geserveerd! Wat een feest! Stroop en poedersuiker mochten naar eigen wens gestrooid en gesmeerd worden. Het werd stil in de feestzaal waar inmiddels ook andere gasten waren aangeschoven voor een pannenkoek. Als hulpmoeder had ik het geluk om een lekkere pannenkoek van de kaart uit te mogen kiezen. Nou, de keuze is reuze! Voor de zoetekauw, maar ook voor de liefhebber van een hartige pannenkoek is er genoeg te kiezen. Ik koos voor een pannenkoek met zalm; verrukkelijk! Een aanrader.

Het kinderfeestje werd afgesloten met een ijsje! Een smakelijke afsluiting van een erg geslaagd feestje. Bij het naar huis gaan kregen de kinderen ook nog een mooie ballon. In de auto op weg naar huis werd er door de dames op de achterbank nog even nagepraat. Conclusie van de meiden: Het was een supergaaf feestje. Graag komen ze als jarige nog een keertje terug om te spelen, knutselen en te smullen van de pannenkoeken.

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.