Geef je op voor Oyfo X-MAS!

18 november 2019
De dagen worden korter, de kaarsjes gaan weer gezellig aan. Heb jij ook al zin om het huis klaar te maken voor de kerstdagen? Op zaterdag 14 december kun je bij Oyfo in Hengelo terecht voor een aantal creatieve activiteiten, die helemaal in het teken staan van Kerstmis! Trommel al je vriendjes op en geef je - samen met jullie buurvrouw, opa, tante, oppas of vader - op voor een van de leuke workshops.
Het programma start op 14 december om 14.00 uur met een kopje koffie, thee of een glaasje ranja. Om 14.30 uur start de workshop waarvoor je je van tevoren hebt ingeschreven en de gezellige dag wordt om 16.00 uur afgesloten met glühwein of warme chocolademelk. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

Servies beschilderen

Kinderen van alle leeftijden kunnen een wit servies beschilderen met mooie kerstplaatjes en/of decoratieve patronen. Dit servies kun je bijvoorbeeld gebruiken bij je kerstdiner of aan iemand geven als kerstcadeau. 



Glazen kersthanger

Ben je 8 jaar of ouder? Dan kun je je opgeven voor het maken van een kersthanger voor in de kerstboom of voor het raam. In glas heeft dit altijd een prachtig resultaat, vanwege het mooie licht- en kleurenspel.



Windlicht graveren

Graveer je eigen windlicht met een mooi of sfeervol plaatje. Superleuk voor het Kerstdiner! Je werkt aan de hand van een vast voorbeeld of je gebruikt een ontwerp dat je zelf eerst gaat tekenen. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden.



Midwinterhoorn blazen

De midwinterhoorn is weer helemaal terug! Nu de dagen korter worden klinkt overal in Twente weer de mysterieuze en onheilspellende melodie van ’n oal’n roop om de boze machten angst aan te jagen. Kinderen van alle leeftijden leren de geschiedenis van de Midwinterhoorn kennen en leren ook zelf op deze bijzondere houten streektoeter te spelen! En... hoe wordt deze eigenlijk gemaakt? Dat wordt op deze dag ook gedemonstreerd.



Kerstverhaal schrijven

Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen in deze workshop hun eigen kerstverhaal schrijven! In het begin krijgen ze oefeningen en tips aangerijkt als inspiratie, waardoor ze leren hoe schrijven werkt en waar ze allemaal op kunnen letten tijdens het schrijven van verhalen. Aan het einde wordt ook nog aandacht besteed aan het expressief voorlezen van wat je hebt geschreven!

Sneeuwbol maken

Je maakt zelf een sneeuwbol van een glazen potje waarin het gaat sneeuwen als je hem schudt. Het potje wordt gevuld met een gelamineerde foto en zelfgemaakte vormen, sneeuw en/of glitters en daarna gevuld met een mengsel van water en glycerine.

Zelf meenemen: een leuke foto voor in de sneeuwbol, niet te groot want hij moet in een glazen potje passen!



Kerstliedjes estafette

Grijp je kans om je Kerstliedje te zingen of spelen op het Oyfo-podium! Ook als je nog nooit les hebt gehad mag je meedoen. Iedereen kan meedoen, je wordt begeleid op de piano! Met of zonder microfoon, alleen, samen of in een groep? Alles kan en niets hoeft. Het niveau is onbelangrijk. Schrijf je in en geef in het vragen/opmerkingenveld aan welk liedje je doet en hoe laat je komt. Je kan ook spontaan langskomen maar dan moet je even op je beurt wachten.



Praktisch
Datum: 14 december
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Kosten: € 12,50 (estafette is gratis)

Wil jij je inschrijven voor een van deze leuke workshops? Dit kan nog t/m 11 december, via de volgende link: https://www.oyfo.nl/x-mas/Inschrijven.