NIEUW: samen spelen op Nintendo

12 juli 2022
De Nintendo Switch alleen geschikt voor kinderen? Echt niet! Hoe leuk is het om je vader te verslaan bij Mario Party Superstars of je moeder in te maken tijdens een volleybalwedstrijd? Even een momentje quality time voor ouders en kinderen.
Nintendo Switch Sports

Is het een dagje regenachtig of heb je juist de hele ochtend liggen bakken in de zon en wil je de schaduw even opzoeken? Wat dacht je van een spelletje op de Nintendo Switch, samen met je kind? Even ontspannen en tegelijk ook inspannen. Want als je dacht dat je stil kon zitten, dan heb je het mis! Oké, met de Nintendo Switch Sports game ben je iets meer in beweging dan tijdens een potje Mario Party Superstars, maar ook bij dat laatste spel zal de adrenaline flink toenemen.

Nintendo Switch joy-con en beenband

Over de Nintendo Switch

Ben jij nog niet bekend met de Nintendo Switch? Onze zoon heeft hem vorig jaar aangeschaft en neemt hem overal mee naartoe. Wat er zo leuk is aan deze spelcomputer, is dat hij via een bijgeleverde ‘dock’ thuis op je televisie aan te sluiten is én dat hij meegenomen kan worden. Op het scherm van het apparaat zelf kun je zo verder gamen, waar je maar wil: in het openbaar vervoer, op school of op vakantie.  

Spelers hebben de mogelijkheid om zowel lokaal als online met en tegen andere gamers te spelen. Er zijn meerdere games waarbij dat mogelijk is. Het leuke van de Switch is dat je bij aankoop van de console zelf eigenlijk al klaar bent voor het spelen met iemand anders: je schuift de Joy-Con-controllers eraf en geeft er eentje aan een andere speler. Zo hebben beide spelers een controller en kan iedereen meteen samen aan de slag. Voorbeelden van multiplayer games zijn Nintendo Switch Sports, Mario Party Superstars en Super Mario 3D World + Bowser’s Fury.

Nintendo Switch spelen

Spel kiezen om samen te spelen

Nadat we al heeeeeeel veel potjes Mario Kart hadden gespeeld samen, gingen we op zoek naar een nieuw spel om samen te spelen. Tijdens onze zoektocht keken we vooral naar spelletjes die wij als ouders ook leuk zouden vinden. Wat een geluk, dankzij onze samenwerking met Nintendo mochten wij het spel Nintendo Switch Sports testen. Hierbij kun je samen of tegen elkaar meerdere sporten beoefenen. Als je het Nintendo Switch Sports spel in de winkel koopt, krijg je er standaard een beenband bijgeleverd. Deze heb je nodig als je een potje wil voetballen. Als je dat met meerdere personen wil spelen, heb je ook meerdere beenbanden én meerdere Joy-Con-controllers nodig.

Personage aanpassen 

Wij vonden het hilarisch om samen te spelen! Het is maar goed dat onze zoon vrij was, want vanaf het moment dat we het spel thuis hadden, heeft hij bijna non-stop 'gesport'. Niks mis mee ;-) Op wat blauwe plekken en een beetje spierpijn na, hebben we het er tot nu toe zonder blessures afgebracht. We werden er wel enorm fanatiek van!
 
Je start met het aanmaken van een speler. Deze kun je helemaal naar wens aanpassen, zoals kleur van je ogen, je kleding, de naam én omschrijving van je personage. Daarna ga je naar de sportarena om een sport te kiezen. Badminton is favoriet bij onze zoon, maar dat is niet zo gek, want hij beoefent deze sport zelf wekelijks. Bij bowlen kun je op de gewenste positie gaan staan en je hand draaien om effect aan de bal mee te geven. Bij tennis en volleybal kun je bij elkaar in het team of tegen elkaar spelen.

Nintendo Switch Sports

Voordat je start met spelen krijg je aanwijzingen over de manier waarop je het beste met de Joy-Con-controller kan bewegen. Bij volleybal krijg je zelfs eerst de mogelijkheid om te oefenen. Bij tennis kun je dubbelspel spelen en heb je controle over zowel de voor- als de achterspeler. Je kunt bij iedere sport de moeilijkheidsgraad kiezen.

Vermaak voor het hele gezin

Wat ons betreft is Nintendo Switch Sports 100% goedgekeurd! Met dit spel kom je samen in beweging en heb je lol met de hele familie. Ik weet zeker dat de Nintendo Switch, inclusief dit nieuwe spel, meegaat op vakantie. En ook als we met de familie een weekend weg gaan, zal deze in de koffer belanden. Zelfs opa en oma komen hiervoor in de benen!


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met © Nintendo!

Meer informatie over de Nintendo Switch is te vinden via onderstaande button:

Naar de website