icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Sjoeterz - een feestje met een missie!

11 juni 2020
Ben had nog een kinderfeestje te goed. Voor we het wisten waren we al een half jaar na zijn verjaardag en werd het de hoogste tijd. Na een korte oriëntatie was de keuze snel gemaakt: een Sjoeterz kinderfeestje bij De Beleverij! Spannend, fanatiek en uitdagend. Vlak voordat Corona uitbrak, konden we er nog net terecht!
Sjoeterz feestje bij de Beleverij

Sjoeterz uitnodiging

We kregen bij het boeken van het feestje de keuze om speciale Sjoeterz uitnodigingskaarten te versturen. Ook konden we al een filmpje bekijken van het feestje. Alle ‘genodigden’ konden zich voorbereiden en dat gebeurde ook. De voorpret was begonnen… Ze konden nergens anders meer over praten en konden niet wachten tot het zover was.

De dag kwam eindelijk dichterbij, de spanning nam langzaamaan toe. Ben deed geen oog dicht en was natuurlijk als eerste wakker die ochtend. We hadden gekozen voor het feestje in de avond (extra spannend, want buiten is het al donker!), dus het geduld werd die dag ook nog eens flink op de proef gesteld! De jongens en meisjes waren in de auto onderweg naar Hengelo al niet meer te stuiten.

Eerst spelletjes en friet

Gelukkig konden ze de eerste energie kwijt in een aantal ouderwets leuke spelletjes airhockey, snooker, tafelvoetbal en Pacman. En omdat je op een lege maag geen missies kan oplossen, begonnen we het feestje met frietjes en snacks. Toen dat achter de kiezen was, werd het toch echt tijd om op missie te gaan. Truien uit, want het kon er weleens verhit aan toe gaan.

Spanning en sensatie

De kinderen werden mee geloodst naar beneden, waar de spanning flink werd opgevoerd! Nadat de nodige regels waren doorgenomen, mochten ze de wereld van de Ozmoos eindelijk betreden. Daar werden de kinderen in 2 kampen verdeeld, de Sjoeterz en de Ozmoos. Gehuld in een camouflagevest en voorzien van beschermende bril én Nerf pistool barstte de strijd los. Ze werden op 3 spannende missies gestuurd. Eerste missie bestond uit het kraken van de code, waarmee ze de kist met pijltjes konden openen. Deze pijltjes waren nodig voor de 2e missie, het schieten van blikjes om het kistje met de groeiversneller te bemachtigen. En in de laatste missie mochten ze eindelijk op elkaar schieten! Welk team blijft over?

Kinderen op een missie

Daarmee was de missie echter nog niet voltooid. Het verhaal wordt nóg spannender als de uitgang gesloten blijkt te zijn… Uiteraard wordt ook dat laatste obstakel overwonnen en wordt iedereen bevrijd. De missies zijn voltooid! Alle kinderen komen rood aangelopen en nat van zweet naar buiten. Enorm enthousiast over het feestje en dorstig natuurlijk. Gelukkig staat er een grote kan ranja klaar en kunnen ze de laatste energie in de spelletjes kwijt. Moe, maar vol verhalen over het feestje stappen we weer in de auto. 

Onze ervaring

Wat ik als ouder prachtig vond om te zien, is hoe ieder kind een andere rol in het spel heeft. De een gaat meteen in de aanval, terwijl de ander het kamp blijft verdedigen. Iedereen gaat op zijn eigen manier volledig op in het spel en werkt met elkaar samen.

Het mooie aan dit feestje is dat het een heftige competitiestrijd lijkt, maar doordat de ‘spelleiders’ in levende lijve aanwezig zijn en continu volgen wat er gebeurt, kunnen ze de strijd enigszins eerlijk laten verlopen zonder dat de kinderen daar erg in hebben. Ze nemen de kinderen dolenthousiast mee in het verhaal.

BINNENKORT: E-sports walhalla

Binnenkort kun je ook bij De Beleverij terecht voor je digitale sportervaring! Ze zijn een super toffe ruimte aan het inrichten met alle coole games.