Wie is Sophie van Sophie's Food & Funclub?

5 juni 2018
Sophie's Food & Fun Club staat letterlijk voor plezier en eten. Voor jong en oud, maar hoofdzakelijk voor jong. Plezier hebben tijdens het koken en daarna gezamenlijk aan tafel.
Sophie's Food & Fun Club organiseert maandelijks een kookworkshop voor kinderen tussen de 8-12 jaar oud. Elke derde zaterdag van de maand en een aantal koopzondagen in 2018. De kinderen gaan zelf aan de slag met een recept, zoeken de ingrediënten en het keukengerei bij elkaar en kunnen aan het werk. Als alles klaar is gaan we met zijn allen aan tafel om te proeven. De kinderen krijgen aan het einde van de workshop de recepten en een presentje mee naar huis.Elke maand is er weer een nieuw thema, met nieuwe recepten. Twee favorieten van het afgelopen jaar waren de hamburgers en de cheese-cake in een glaasje.

Als we tijd over hebben, eigenlijk ALS met hoofdletters want het komt niet vaak voor dat we echt tijd over hebben. Veel te druk met alle lekkers.

Maar verloopt het allemaal wel volgens schema of lopen we zelfs voor op schema dan is er tijd voor een extra onderdeel: zien-ruiken-voelen-proeven. Het is zo leuk om te doen en om te zien hoe iedereen reageert. Tip: zondag 20 mei kun jij dit zelf proberen tijdens de Heerlijk & Happy Minifair bij mijn kraam ;).

Herkennen ze het ingrediënt wat ze zien? Ruiken, voelen en proeven met een blinddoek om valt niet mee. Wie raadt alle vier de ingrediënten?Kennis laten maken met verschillende ingrediënten en kooktechnieken zijn subtiel verwerkt in de workshop. Wanneer kookt water? Hoe snij je het makkelijkst een paprika of hoe groeit een vanillestokje. Hoezo smaakt een geroosterd pijnboompitje anders dan een niet geroosterde? Je moet de koppies zien, vol verbazing. De nieuwsgierigheid is zo mooi!

Niet iedereen proeft alles of vindt alles lekker, maar iedereen gaat met een grote glimlach de deur uit en is weer een ervaring rijker. Er zijn er ook een aantal die duiken dezelfde avond nog weer de keuken in. Ik vaak niet meer, ik plof moe en voldaan op de bank, haha..

De naam Sophie's komt voort uit mijn grote trots, mijn gezellige dochter die ook graag helpt in de keuken. Ze is elke keer weer zwaar teleurgesteld dat de workshop pas vanaf acht jaar is. Sophie is haar tweede naam. Door haar ben ik extra geïnspireerd om kinderen, dus niet alleen mijn eigen, kennis te laten maken met wat 'echt' eten is.Plezier in de keuken en aan tafel gun ik iedereen. Ik ben geen chefkok, ik ben een hobby kok die graag experimenteert en er veel plezier aan heeft om andere te laten genieten. Zoals gezegd, jong & oud.

Wil je op de hoogte blijven over de aankomende kookworkshops? Stuur mij een mailtje: sophiesfoodfunclub@gmail.com. Voor meer informatie en inspiratie kun je ons ook volgen op Facebook & Instragram.

Veel kookplezier, groet Kirsty