WunderkammerTerug naar het overzicht

vrijdag 30 augustus

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Openingstijden Zie website Prijs Toegangsprijzen t/m 4 jaar gratis, van 5 t/m 17 jaar €5,00 en volwassen €8,50 Familiejaarkaart € 20 (max. 2 volw. en 3 kinderen)
De Museumfabriek heeft een spannende familietentoonstelling over bijzondere dingen in de wereld!
De Wunderkammer wordt in drie fasen gerealiseerd, maar is vanaf het eerste begin ontzettend de moeite waard om te bezoeken. Vanaf 6 april zijn de eerste 7 tentoonstellingen te bewonderen: Magisch Wit, Sagen & Legenden, Kevers, Wereldreizigers, De Nacht, Onderhuids en Draad. In oktober 2019 komen daar nog 6 tentoonstellingen bij en in het voorjaar van 2020 nog eens 12. Alle objecten die worden getoond, komen uit de eigen collecties. 

In de Wunderkammer verwonder je je over wat de wereld te bieden heeft. Je ontdekt dat jouw botten verdacht veel op die van een mammoet lijken. Je tuurt door sterrenkijkers, recht de nacht in. Je stapt in een magisch witte wereld. Je bekijkt de misschien wel oudste puzzel van Europa, ontdekt hoe bijzonder de kever is en luistert (of huivert) naar Twentse sagen en legenden.

Het tentoonstellen van deze (soms exotische) objecten had een treffende motivatie: het laten zien van de rijkdom van de bezitter en het vertellen van een verhaal. En dat is precies wat De Museumfabriek wenst: het tonen van de prachtige collecties die het museum rijk is én het vertellen van verhalen daarover. 

Kom jij het zelf ontdekken? Je kunt er allerlei extra activiteiten doen en knutselen in de Makerspace

 

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs