De LichtfabriekTerug naar het overzicht

zaterdag 23 oktober
Deze herfstvakantie kan je in De Museumfabriek spelen met licht bij de Lichtfabriek!
Het is weer herfst! De dagen worden weer korter en de kaarsjes in huis gaan weer aan. De lantaarnpalen verlichten weer de straten, waar in de zomeravonden, de zon zich nog volop liet zien. Overal om ons heen is licht. Natuurlijk en gemaakt licht. Zonder licht kunnen we niet, maar wat is het eigenlijk, waar komt het vandaan en wat kan je er allemaal mee?

Deze herfstvakantie kan je in De Museumfabriek spelen met licht! Met je zaklamp kan je op zoek naar ontsnapte insecten, voor museumbewaker spelen, uilen spotten en ontdek je hoe je oma als kind haar huis verlichtte.

In de Makerspace van het museum kan je zelf aan de slag. Je kan er lampionnen maken van blik, glas of oude cd’s. Maak je eigen lichtbak om als nachtlampje of onderzoekstafel te gebruiken om je eigen gevonden schatten te bekijken. Professor Fred heeft een spectroscoop bedacht die je kan gaan maken. Met deze spectroscoop ontdek je dat licht helemaal niet wit is! Word een echte filmregisseur en laat ons op de lichttafels zien wat er ‘s nachts in het museum gebeurt als alles tot leven komt.

Naast dat je zelf aan de slag kan in de Makerspace. Zijn er shows van Madscience, ontdek je met een laser welk leven er allemaal in de museumvijver te vinden is, zijn er workshops (opgave verplicht) met professor Fred en kan je sterren kijken bij de sterrenwacht.

De Lichtfabriek is hét uitje voor de herfstvakantie! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de leukste uitjes!

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Openingstijden Openingstijden De Museumfabriek: Dinsdag t/m zondag, van 11.00 - 17.00 uur Prijs
Kinderen t/m 4 jaar: gratis | 5 jaar t/m 17 jaar: €6,50 | Volwassenen: €8,50

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De Lichtfabriek

De Lichtfabriek

Deze herfstvakantie kan je in De Museumfabriek spelen met licht! Met je zaklamp kan je op zoek naar ontsnapte insecten, voor museumbewaker spelen en uilen spotten.

Wat is er allemaal te doen?