De Museumfabriek weer open!Terug naar het overzicht

vrijdag 2 juli
Ga weer lekker spelen, onderzoeken en ontdekken bij De Museumfabriek!
We kunnen weer ontdekken en spelen bij De Museumfabriek!

Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. In dit museum is de verbeelding aan de macht. De tentoonstellingen inspireren jong en oud om zelf dingen te bedenken, uit te proberen en in elkaar te zetten. 

In De Museumfabriek staat twee keer per jaar een ander fenomeen centraal. Houdt onze Uitagenda in de gaten voor de laatste nieuwtjes hierover.

Geschiedenis van Twente tot leven
De historische collecties van De Museumfabriek zijn altijd de grote inspiratiebron. Zij vertellen verhalen, brengen de geschiedenis van Twente tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het ‘maken van de toekomst’.

Kijken, meedoen en beleven

De Museumfabriek is dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. De Museumfabriek is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. Ga snel kijken, meedoen en beleven in Enschede!

Makerspace
Tijdens elke tentoonstelling worden er ook toffe workshops in de Makerspace georganiseerd. Met leuke knutselactiviteiten voor jongens en meiden kunnen de kinderen hier hun handen uit de mouwen steken.

Op de website van De Museumfabriek vind je alle informatie en het volledige programma van de activiteiten in de werkplaats. Klik door via de roze websitebutton.

Tip: check regelmatig onze Uitagenda voor de leukste tips voor ouders en kids!

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Openingstijden dinsdag t/m zondag van 11:00 -17:00 uur
in de vakanties ook op maandag geopend.
Prijs Toegangsprijzen t/m 4 jaar gratis, van 5 t/m 17 jaar € 6,50 en volwassen € 8,50 Familiejaarkaart € 20 (max. 2 volw. en 3 kinderen) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen

Vakantiekampen

Op kamp gaan is voor de meeste kinderen een geweldig avontuur! Gave activiteiten doen én natuurlijk nieuwe vrienden maken. Met of zonder overnachting.

Bekijk alle kampen