De MuseumfabriekTerug naar het overzicht

zaterdag 17 februari - zondag 25 februari
Kom deze voorjaarsvakantie naar De Museumfabriek, waar een wereld van ontdekkingen op je wacht.
Kom langs en laat je verrassen door de fascinerende verhalen.

Er is een grote collectie met opgezette insecten en dieren. Zelfs het skelet van een mammoet! In de Wunderkammers komen diverse thema’s voorbij zoals Donder & Bliksem, Straling, Vliegen én er is een nieuwe Wunderkammer over Zeemonsters.
Ook zijn de weefgetouwen weer in actie. De wevers geven graag een demonstratie en geven antwoord op vragen.

Diverse workshops en activiteiten

Ook staan er ontzettend leuke activiteiten op het programma die in het teken staan van sterren en planeten. Zo kun je aan de slag door je eigen planetarium te maken en te ontdekken hoe groot welke planeet is, heb je de kans al je vragen te stellen aan iemand die ontzettend veel van het heelal af weet. Ook kun je zelf sterren kijken door onze sterrenwacht in de toren van het museum. 

Onderzoek van Auke-Florian 

De Museumfabriek heeft een vreemd eksternest verworven voor de collectie, gemaakt van vogelwerend materiaal. Auke-Florian Hiemstra onderzocht al eerder zo'n nest, een onderzoek waar internationale media verslag van deden. Kom meekijken met het onderzoek, luister naar het verhaal van de ontdekking en stel al je vragen aan deze nest-onderzoeker!

Geschiedenis van Twente tot leven

De historische collecties van De Museumfabriek zijn altijd de grote inspiratiebron. Zij vertellen verhalen, brengen de geschiedenis van Twente tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het ‘maken van de toekomst’.


Kijken, meedoen en beleven

De Museumfabriek is dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. De Museumfabriek is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. Ga snel kijken, meedoen en beleven in Enschede!

Op de website van De Museumfabriek vind je alle informatie en het volledige programma van de activiteiten in de werkplaats. Klik door via de roze websitebutton.

Tip: check regelmatig onze Uitagenda voor de leukste tips voor ouders en kids!

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Openingstijden 11.00 tot 17.00 uur. Prijs Volwassenen: € 12,50
Kinderen  4 t/m 17 jaar: € 10,00
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

VOORJAARSVAKANTIE

VOORJAARSVAKANTIE

In Twente zijn weer zoveel leuke uitjes met kinderen deze vakantie! Wij hebben onze favoriete activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Bekijk onze tips >>