icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

De UitvindfabriekTerug naar het overzicht

zondag 29 augustus
Ben jij een echte Willie Wortel? Deze zomer is De Museumfabriek omgebouwd tot De Uitvindfabriek!
Van 10 juli tot en met 29 augustus is De Museumfabriek in Enschede omgebouwd tot een heuse Uitvindfabriek voor jong en oud. Creativiteit en techniek komen samen in de fabriek waar iedereen een eigen uitvinding kan doen en maken. Kom spelen, leren en ontdekken!

Mad Science geeft een show waar de actie om de oren vliegt en in Eiberts Atelier volgen kinderen van alle leeftijden een workshop en maken ze een technisch wezen die mee naar huis genomen kan worden.

Tijdens de familierondleiding van Green Team Twente zijn hun razendsnelle waterstofauto’s te zien en gedurende het MaakMee-Festival van TETEM is er een fotonmobiel te creëren die rijdt op zonne-energie. Ook bieden onze overburen de mogelijkheid om bioplastic te ontwikkelen tijdens het festival.

De hele familie kan zich komen verdiepen in de wonderlijke wereld van de Kamphuis Collectie die opgesteld staat in de fabriek. Deze historische natuurkunde-instrumenten werden 100 jaar geleden gebruikt in het onderwijs maar blijven indrukwekkend om te zien. Extra leuk is dat er demonstraties worden gegeven met speciaal gemaakte modellen die iedereen mag uitproberen.

Daarnaast staan er nieuwe Wunderkammers te wachten en zijn er nog vele andere activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen!

De Uitvindfabriek is hét zomeruitje van dit jaar! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de leukste uitjes!

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Openingstijden Van 10 juli t/m 29 augustus
Openingstijden De Museumfabriek: Dinsdag t/m zondag, van 11.00 - 17.00 uur
Prijs
Kinderen t/m 4 jaar: gratis | 5 jaar t/m 17 jaar: €6,50 | Volwassenen: €8,50
Vanwege het huidige kabinetsbeleid omtrent het coronavirus is het voor iedereen noodzakelijk om online een entreeticket te reserveren en/of kopen binnen een vastgestelde datum en timeslot.
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in Twente

Zomervakantie in Twente

Het is ZOMERVAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop de kinderen zich vervelen. Check onze 13 zomerse tips en activiteiten!

Zomerse tips!