Code-It@HomeTerug naar het overzicht

maandag 6 april

Tetem

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Roombeek Cultuurpark Educatie brengt de online leerlijn Code-It@Home voor leerlingen van groep 5 t/m 8.
De leerlijn staat geheel in het teken van programmeren en coderen. Basisschoolkinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen via een speciale website kosteloos aan de slag met het volgen van lessen.

Momenteel zijn veel kinderen thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer?

Code-It@Home is een online leerlijn - voor kinderen uit groep 5 t/m 8 - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

Roombeek Cultuurpark Educatie is de educatiesamenwerking tussen Tetem, De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe.

Aanbod
De Code-It@Home leerlijn bestaat uit lessen met elk een introductievideo van onze docent Doremiek en werkbladen. Na het bekijken van de introductievideo kunnen de kinderen aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij in meerdere lessen de basisprincipes van coderen.

Hoe werkt het?
De eerste lessen zijn gratis beschikbaar via de roze websitebutton. De komende weken komen steeds meer lessen online, hou de website dus goed in de gaten.

Tip: er zijn ook workshop kits beschikbaar, zodat de kinderen met Make-It@home thuis met de handen aan de slag kunnen!


Blogs & filmpjesAlle blogs