icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Code-It@HomeTerug naar het overzicht

Roombeek Cultuurpark Educatie brengt programmeer workshops voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar.
De Code-It@home workshops staan geheel in het teken van programmeren en coderen. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen via een speciale website kosteloos aan de slag met het volgen van de workshops.

Momenteel zijn veel kinderen thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer?

Code-It@Home zijn online programmeer workshops - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

Roombeek Cultuurpark Educatie is de educatiesamenwerking tussen Tetem, De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe.

Aanbod
De Code-It@Home bestaat uit workshops met elk een introductievideo van onze docent Doremiek en werkbladen. Na het bekijken van de introductievideo kunnen de kinderen aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij in meerdere lessen de basisprincipes van coderen.

Hoe werkt het?
De eerste workshops zijn gratis beschikbaar via de roze websitebutton. De komende weken komen steeds meer workshops online, hou de website dus goed in de gaten.

Tip: er zijn ook workshop kits beschikbaar, zodat de kinderen met Make-It@home thuis met de handen aan de slag kunnen!


Tetem

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Boswandelingen met kinderen

Boswandelingen met kinderen

Boswandelingen zijn altijd heerlijk om met de kinderen te maken. In Twente zijn zóveel mooie bossen te vinden. Heerlijk om in het weekend of tijdens de vakantie een boswandeling met kinderen te maken.

Welke is jouw favoriet?