‘Homey, doe de lamp aan!’Terug naar het overzicht

dinsdag 25 februari

Tetem

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Openingstijden Zie website Prijs Gratis (of een kleine bijdrage) Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Ben je tussen de 6 en 12 jaar en heb je altijd al willen praten met een huisrobot? Grijp dan nu je kans!
Het High Tech programma dat elke schoolvakantie wordt georganiseerd bij de Twentse Maakplaatsen staat inmiddels als een huis. In de voorjaarsvakantie zijn er weer workshops voor kinderen in heel Twente. In samenwerking met de maakplaatsen, gehuisvest in bibliotheek of cultuurhuis, organiseert Tetem dit keer Homey-workshops. Tijdens de workshop kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar huisrobot Homey allerlei opdrachten geven en dan voert Homey die taken voor ze uit.

In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Hey Homey, zet de tv aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI-gedreven technologie.

6 tot 9 jaar: Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem.

10 tot 12 jaar: Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten.

Geef je kind(eren) op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend, inspirerend en leerzaam!

Nieuwsgierig? Voor de data per locatie klik je door via de roze website button. 

Deelnemende gemeenten
Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Wierden, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Haaksbergen.

Meer leuke tips voor de voorjaarsvakantie vind je in onze Uitagenda!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs