MaakMeeMaandTerug naar het overzicht

vrijdag 30 oktober
Beleef maakcultuur & digitale cultuur tijdens de MaakMeeMaand in oktober!
Oktober 2020 staat in het teken van het beleven en ervaring van de maakcultuur en digitale cultuur. Naast de online activiteiten uit het @Home programma worden er tijdens de MaakMeeMaand in heel Overijssel honderden technologische, creatieve en innovatieve activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

De MaakMeeMaand biedt bezoekers van alle leeftijden, binnen je eigen gemeente, een unieke beleving van de modernste technologieën en een kennismaking met vele nieuwe maakprocessen. 

Wat kun je doen tijdens de MaakMeeMaand?
Culturele instellingen, bibliotheken en cultuurhuizen programmeren alleen of samen met amateurverenigingen, welzijnsorganisaties, verenigingen en boekenwinkels een maakactiviteit voor publiek. Daar waar mogelijk wordt aangesloten bij kleinschalige activiteiten die al plaatsvinden, bijvoorbeeld in het kader van de Week van de Eenzaamheid, het Weekend van de Wetenschap of de Kinderboekenweek.

Ontdek bijvoorbeeld de techniek van de borduurmachine tijdens een nieuwe expositie in het stadsmuseum of print je naam met de 3D chocolade printer tijdens een stadswandeling. Ontwerp een virtuele wereld in het kader van het thema erfgoed binnen de bibliotheek of volg een workshop fotografie of film voor amateurs tijdens de Week van de Amateurkunst. Uiteraard worden alle activiteiten gegeven met in achtneming van de RIVM-maatregelen.

Ook bij jou in de buurt kun je van 1 t/m 31 oktober allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen ontdekken tijdens de vele maakactiviteiten die in de Twentse gemeenten worden georganiseerd. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait!

Het volledige programma per gemeente is terug te vinden via de roze websitebutton.

Tip: in onze categorie Clubjes vind je inspirerende tips voor leuke sporten en clubjes voor je kind.

Tetem

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Knutselen met herfstschatten

Knutselen met herfstschatten

In de herfst liggen de Nederlandse bossen vol met de mooiste herfstschatten: eikeltjes, kastanjes en beukennootjes. Leuk om mee te knutselen.

Verzamelen maar!