icon-closeMuziekwedstrijd wk 18
icon-closeMuziekwedstrijd wk 18

MaakMeeMaandTerug naar het overzicht

maandag 31 mei
Creëer je eigen Maak Experience tijdens de MaakMeeMaand van 1 t/m 31 mei!
Ontdek van 1 t/m 31 mei de nieuwste technieken en coolste uitvindingen met het onlineprogramma van de MaakMeeMaand en creëer je eigen Maak Experience! Graaf zelf een rivier of maak bergen in een interactieve zandbak, bouw een mini-escaperoom, doe toffe waterproefjes, ontwerp een sticker voor je mobiel, of leer coderen. Het kan allemaal!

Maakworkshops in mei - online
Kinderen t/m 15 jaar ontdekken vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of volgen samen met een labcoach een online KidsLab maak- en ontwerpworkshop. Zo kun je in de meivakantie een sticker ontwerpen voor je mobiel, een mini-escaperoom bouwen of meedoen aan de mediaquiz. Of graaf in een interactieve zandbak zelf een meanderende rivier, maak je eigen bergen en zie wat dat doet met het landschap. Inclusief waterproefjes waardoor je ervaart waar Waterschap Vechtstromen allemaal voor zorgt in jouw omgeving. Superleuk om samen met je vriendjes of ouders/verzorgers te doen. Maar er is meer! Want ook voor volwassenen is er tijdens de MaakMeeMaand een uitdagend programma in de vorm van de digitale escaperoom ‘I want to delet it all, but not now’. En supergoed om te weten: de MaakMeeMaand gaat deze zomer verder!

Zomerprogramma - fysiek
Dompel je in juli, augustus of september onder in een nieuwe maakwereld tijdens de kleinschalige Maakdagen in een van de 14 Twentse gemeenten. Een Maak Experience van ruim twee uur waarin je – in vaste tijdsloten - in de bibliotheek, het cultuurhuis, het theater of het museum allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops kunt volgen. Programmeer bijvoorbeeld een robot, maak een ontwerp voor de borduurmachine, bouw een lichtpiano of ontdek een virtuele wereld via een VR bril. Vanaf 1 juni worden de data van alle Maakdagen gecommuniceerd. Vanaf die datum is het ook mogelijk tickets te bestellen.

Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Twente deze zomer!

Bekijk het online programma (mei) en de Maakdagen bij jou in de buurt (juli, augustus en september) via de roze websitebutton.

Tip: in onze categorie Clubjes vind je inspirerende tips voor leuke sporten en clubjes voor je kind.

Tetem

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Tips voor de meivakantie

Tips voor de meivakantie

Ook in deze meivakantie thuis willen we natuurlijk leuke dingen doen met onze kids! Wij hebben er een heleboel voor je verzameld.

Naar de tips!