Make-It@HomeTerug naar het overzicht

Blijf je technische vaardigen ontwikkelen met workshop kits, waarmee je thuis aan de slag kan!

In deze periode waarin kinderen thuis zitten, is het van belang dat ze blijven leren door te doen. O.a. om die reden zijn de Make-It@Home kits ontwikkeld. Het onderstaande aanbod is beschikbaar.

Kunstige robot (8-12 jaar)
Maak een eigen kunstige robot. Dit is een klein Bibberbotje bestaande uit onder andere een motortje, een batterij en kroonstenen. Als je de stroomkring aansluit, bibbert het botje vanzelf! 

Robot-hand (6-12 jaar)
Altijd al willen weten hoe je vingers van binnen bewegen? Ga dan aan de slag met je eigen robot-hand. Wanneer je alle materialen hebt gekoppeld kan je de robot-hand laten bewegen. 

Zonnecellen (9-12 jaar)
Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan.

Elektronische wenskaart (6-12 jaar)
Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent. 

Circuit buddies (8-12 jaar)
Als je alle onderdelen op de juiste manier aan elkaar koppelt, krijg je een stroomkring dat op een poppetje lijkt. We noemen dit een Circuit buddy.

Elektromagneet? (8-12 jaar)
Een Elektromagneet is een stukje metaal wat alleen magnetisch wordt als er stroom op de draden die om het metaal heen gewikkeld zijn staat. Deze elektromagneet trekt dan (als er stroom op staat) ook andere metalen aan. 

Hoe werkt het?
Ouders/verzorgers kunnen bovenstaande kits bestellen via Tetem (roze websitebutton). Nadat deze thuis zijn bezorgd, zitten in het pakketje de benodigde materialen.

Online tutorials
Bij elke kit is een online tutorial beschikbaar via make-it.tetem.nl. Hierin wordt stap voor stap hetmaakproces uitgelegd.

Voor het bestellen van een kit of voor online hulp kun je doorklikken via de roze websitebutton!

Voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar is er ook het Code-It@home programma!

Tetem

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Prijs € 3 per kit incl. verzendkosten Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderfeestjes!

Kinderfeestjes!

Onze kinderfeestjes maand is van start gegaan. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken?

Lees onze tips!