Make-It@HomeTerug naar het overzicht

Tetem

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Prijs € 3 per kit incl. verzendkosten Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Blijf je technische vaardigen ontwikkelen met workshop kits, waarmee je thuis aan de slag kan!

In deze periode waarin kinderen thuis zitten, is het van belang dat ze blijven leren. Dit kan tegenwoordig ook met online-lesmiddelen. Toch is het belangrijk voor de kinderen om ook met de handen te werken. Omdat dit gelimiteerd is aan de materialen die in huis aanwezig zijn, zijn de Make-It@Home kits ontwikkeld. Zo blijven zij hun technische vaardigheden ontwikkelen en wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen.


Aanbod

Het onderstaande aanbod is vanaf woensdag 25 maart beschikbaar.

Kunstige robot (8-12 jaar)
Maak een eigen kunstige robot. Dit is een klein Bibberbotje bestaande uit onder andere een motortje, een batterij en kroonstenen. Als je de stroomkring aansluit, bibbert het botje vanzelf! 

Robot-hand (6-12 jaar)
Altijd al willen weten hoe je vingers van binnen bewegen? Ga dan aan de slag met je eigen robot-hand. Wanneer je alle materialen hebt gekoppeld kan je de robot-hand laten bewegen. Lukt het jou om een duim op te steken?

Zonnecellen (9-12 jaar)
Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan.

Elektronische wenskaart (6-12 jaar)
Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent. 

Hoe werkt het?
Ouders/verzorgers kunnen bovenstaande kits bestellen via Tetem (roze websitebutton). Nadat deze thuis zijn bezorgd, zitten in het pakketje de benodigde materialen.

Online tutorials
Bij elke kit is een online tutorial beschikbaar via make-it.tetem.nl. Hierin wordt stap voor stap hetmaakproces uitgelegd. De tutorials komen op de volgende momenten online:

Kunstige Robot – dinsdag 24 maart
Robot-hand – vrijdag 27 maart
Zonnecellen – dinsdag 31 maart
Elektronische wenskaart – vrijdag 3 april

Voor het bestellen van een kit of voor online hulp kun je doorklikken via de roze websitebutton!

Voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar is er ook het Code-It@home programma!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs